Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`ın şifreleri !

ABD ‘de mevcut görünüm aslında altını bugünlerde kısmende olsa besliyor.

Bigpara Haber

ABD ‘de mevcut görünüm aslında altını bugünlerde kısmende olsa besliyor. Özellikle 17 Ekim tarihinde ABD’nin borç tavanı sorununun çözülüp çözülmeyeceği dikkatle bekleniyor. Şayet bu sorun çözülemez ise Ekim ayının son gününde 7 milyar $’lık bir ödemeyi teknik olarak yapılmayacağı anlamını taşıyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

ABD’den son gelen bilgilerde demokratların yeni bir çözüm süreci üzerinde çalıştığı söyleniyor. Buna göre ABD Başkanı’na borç tavanı için 1 yıllık artırım yetkisi tanınıyor. Bu çözüm paketinin oylama günü 11 Ekim gözler yine ABD’de olacak.

Altında son günlerdeki hareketleri incelediğimizde güçlü kalmaya çalışan bir görüntü var. Bu görüntünün devamında yeni bir trendin başlayıp başlamayacağı bazı rakamlarda gizli.

Teknik Rakamlar;

Öncelikle yeni bir fiyat hareketinin yakın zamanda oluşabileceğini söylemek mümkün.

Buna göre 1.327- 1.330 direnç bandı oldukça önemli. Bu bandın üzerindeki harekette yükseliş için ilk sinyal gelecektir görüşündeyim. Yukarı yönlü harekette 1.345 seviyesi üzerinde yükseliş hareketi güç kazanabileceği gibi sırasıyla 1.375 – 1.380 bandı hedef haline gelecektir.

Bugün için 1.320 seviyesi altında kapanış olması halinde yaklaşık olarak 20 $’lık bir geri çekilme bandı yer yerinde duruyor. Bu konuya ayrıca dikkat etmek gerekiyor.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Altında önemli bir bölgedeyiz. Eğer ki 1.327 – 1.330 üzerinde hareketin oluşması halinde yükseliş potansiyeli güç kazanacağından bu hareket değerlendirilebilir.

Eğer ki 1.320 seviyesi altına gerilemelerde dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları