Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın için tek olumsuz koşul...

2014 yılına altında umutla başladık. Yukarı yönlü hareketin bugünlerde iki açıklaması olabilir...

Bigpara Haber

2014 yılına altında umutla başladık. Yukarı yönlü hareketin bugünlerde iki açıklaması olabilir. Bunlardan ilki satış sürecinden olan kontratların alım yaparak pozisyon kapamaları ki bu altında yukarı yönlü harekete neden oluyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Diğer tarafta ise altının 1.200 – 1.180 bandında özellikle Asya kökenli ülkelerden gelebilecek fiziki talep beklentisinin korunması. 2014 yılı altınla ilgili yazımızı okuyanlar hatırlayacaklardır. 2014 yılı başta Çin olmak üzere fiziki taleplerin gelebileceği bir yıl olarak önümüzde duruyor.

Bugünlerde altın için tek olumsuz koşul dolar endeksi gibi duruyor. Dolar endeksinin yükselişe geçmesi altın üzerinde baskı yaratmaya devam edecektir. Bu konuyu da dikkat ve hassasiyetle takip ediyoruz.

Yakından takip ettiğimiz SPDR Gold fonundaki altın varlığında dün itibariyle erimenin devam ettiği göze çarpıyor.  Fon varlığı bugün güne başlarken 3.6 ton azalışla 794.62 ton düzeyini geriledi.

Teknik Rakamlar;

Altındaki beklentimizde bir değişiklik yok. Bugün için 1.226 üzerinde hareket ettikçe 1.250- 1.260 bandı beklentiler dahilinde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Özellikle 1.226 altında kalınması halinde diğer en yakın desteğimiz 1.218 seviyesinde. 1.226 bölgesi altında önümüzdeki 4 saat içinde bir kapanış olursa alım yönünde riskler gözden geçirilmelidir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Altında 1.226 üzerinde kaldıkça 1.250 – 1.260 bandı gündemde olmaya devam edecek gibi. Bu bölge aşılır mı sorusu şu anda yanıtsız. Özellikle bugün 1.226 bölgesinin altındaki hareketlerde dikkat edilmelidir.

TL/Gram:

Altında 1.250 bandına olan yükseliş TL /Gram fiyatlarında 87 seviyelerini gündeme getirebilir. Özellikle dolar ons fiyatlarının 1.226 bandının altında hareket etmesi halinde TL/Gram fiyatlarının 84,5 seviyelerinden işlem görmesi ihtimaller dahilinde.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları