Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın için önemli bölgedeyiz

Altında zor olan bir haftayı daha geride bırakıyoruz...

Bigpara Haber

Altında zor olan bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Fed’n tahvil azaltım programını açıklamasıyla birlikte altın gerileme eğilimini devam ettiriyor.



Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Burada her ne kadar Fed ‘in kararı ön tarafta dursada ETF fon varlıklarındaki azalmanın devam etmesi altındaki gerileme sürecinde etkili oldu diyebiliriz.

Bundan sonraki süreçte altın için kritik anlamda önemli sayabileceğimiz bölgedeyiz. Geçmiş tarihlerde 1.180 bandına kadar olan gerilemenin ardından Çin kaynaklı fiziki talep ile birlikte fiyatlar 1.400 seviyelerine kadar yükseliş eğilimi göstermişti.

Bugünlerde altın konuşurken önceliğimiz 1.180 – 1.170 bandında olacaktır. Bu bandın tepki üretmesi halinde kritik dirençlerin aşılıp aşılmayacağı büyük bir öneme sahip.

Diğer taraftan bu köşede sıklıkla dile getirdiğimiz dolar endeksini izlemeye devam edeceğiz. Endeksin 80.40 üzerinde hareket ettiğini görmekteyiz. Bu bölge üzerinde kalıcı olan hareketin 81,5 bandına ulaşması halinde altın tarafında baskılanma süreci devam edecektir. Her ne durumda tepkiler gelse de böyle bir senaryoda yükseliş kalıcı olmayabilir.

Spdr Gold fonundaki altın varlığı bir önceki güne göre 3.9 ton azalarak  808.72 ton düzeyini geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.200 bandının altında harekete ediyoruz. Olası gerileme sürecinde 1.180 – 1.170 bandına gerileme eğilimi devam edebilir. Bu desteğin hemen altında ise önemli düzeltme bölgesi olan 1.150 seviyesi bulunmaktadır. Altında rahat bir hedef alabilmek adına bugünlerde 1.170 – 1.180 bölgesinin tepki üretmesi oldukça önemlidir. Ancak 1.180 – 1.170 bandının altına olası gerilemede 1.150 desteğide kırılırsa fiyatlarda muhtemelen 1.070 bandına doğru gerileme eğilimi taşıyabilir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.170- 1.180 bandını izlemeye devam edeceğiz. Bu seviye tepki üretebilir. Özellikle günlük grafiklere baktığımızda ise 1.200 bölgesi üzerinde hareket edilmesi halinde 1.215 seviyelerine yaklaşan bir görüntü ile karşı karşıya kalabiliriz. Bugün için 1.200 önemli bir bölge olup üzerinde kalmamız halinde 1.210 – 1.215 bandına yaklaşabiliriz. Ancak hemen altını kalın çizgilerle çizmek gerekirse 1.200 ve üzerinde hareket oluşmadıkça desteklere baskı devam edebilir.

TL/Gram:

İçerde $/TL kurunun yükselişine devam etmesi TL/Gram fiyatlarında kaybı törpülemeye devam ediyor. Bu noktada $/TL kuruda önemli olmakla birlikte olası tepki alımlarında (altının 1.215 bandına yönelmesi halinde ) TL/Gram fiyatları 81,5 bandına yaklaşabilir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. Ankara’da Risk Yönetimi,  Piyasa Beklentileri ve Mini Teknik Analiz Eğitimi ile ilgili seminerimize ücretsiz kayıt yaptırmak için volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.  Program ile ilgili tarih ve yer, katılım listesi sonrasında sizlere duyurulacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları