Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın dipten döndü mü?

Herkesin merakla sorduğu soru altın dip yaptı mı?

Bigpara Haber

Hafta sonu itibariyle İsviçre’de altın referandumu piyasaların odağındaydı. Sürpriz çıkmadı İsviçre halkı Hayır oyu verdi.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk


Pazar gecesi açılışta altın güne beklentiler dahilinde düşerek başladı. Aşağı yönlü harekette 1.142 seviyesinin görülmesinin ardından fiyatlar birden yukarı gitmeye başladı. Günün en düşük değeri ile en yüksek değeri arasındaki fark 80 $ ‘ı buldu.

Aslında bu hareketin nedenlerinden bir tanesi İsviçre’deki kötümser beklentinin ortadan kalmış olması. Diğer durumda ise daha önceleri satılan altın kontratlarının alımla kapanması. Bu durum altında bir bakıma kartopu etkisi yaptı diyebiliriz.

Diğer taraftan özellikle gümüşün ciddi bir yükseliş yaptığımı söylemek mümkün. Tabii ki gümüşteki hareket altını da beraberinde yukarı yönlü sürükledi. Gümüşteki bu hareketin sebebi de kontrat ve opsiyon bazlı pozisyonlardan kaynaklanıyor gibi.

Şimdi herkesin merakla sorduğu soru altın dip yaptı mı?

Bu sorunun cevabını verebilmek adına öncelikle 1.245 – 1.250 üzerinde kalıcı hareketi görmemiz gerekiyor. Bu durumda altının yeniden 1.300-1.320 seviyesine yönelmesini bekleyebiliriz. Bu durum oluşmadıkça yani 1.245 – 1.250 üzerinde kalamadıkça en kötü ihtimalle desteklere sürüklenme devam edebilir. Bu noktada gözümüz yeniden 1.150-1.130 destek bandında olmaya devam edecektir.

Değerli yatırımcılar altında kritik seviyelerdeyiz.

Özellikle 1.150-30 destek bandı bizim için oldukça önemli. Önemli düzeltme seviyeleri bu bandı işaret ederken 2005 yılından başlayan yükselen trend çizgisinin de bu banda destek görevi verdiğini görmekteyiz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının dip çalışmasında bu seviye üzerinde ısrarla kalması gerekiyor.

Bu durum oluşmadıkça ve özellikle 1.150- 1.130 desteğinin altında aylık kapanışın olması halinde ise gerileme ihtimalimiz masadan kalmış değil. Bu noktada 1.050 -1.030 seviyesine kadar olası sürüklenmeye dikkat edilmelidir.

Bugünlerde günlük grafikler alım pozisyonuna dönerken haftalık grafiklerin henüz alım pozisyonuna geçmediğini görmekteyiz.

Bugün için 1.220 seviyesi direnç olarak etiketlenirken yükselişin devamı için üzerinde kalmamız gerekiyor. Özellikle bugün için 1.190-1.180 desteğine kadar gerilme ihtimaline dikkat.

Gram Altın 24 Ayar:

Gram altın ons fiyatlarının yukarı hareketi nedeniyle 85-86 lira aralığına kadar yükseliş gerçekleştirdi. Eğer ons fiyatlarındaki bu hareket kalıcı olmazsa gram fiyatları yeniden 83-84 lira bandına geri dönebilir.

Tekrar görüşmek üzere bol kazançlı günler dilerim.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları