Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın`da sert hareketlere dikkat

Altında Fed öncesinde sıkışık ve dar bir band arasında yatay bir hareketin varlığı görülmektedir

Bigpara Haber

Altında Fed öncesinde sıkışık ve dar bir band arasında yatay bir hareketin varlığı görülmektedir.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu noktada bu akşam FOMC toplantısında piyasaların bir bölümü Aralık ayında azaltım olabilir beklentisini korurken, diğer kalan kesimi de tahvil azaltımında 2014 yılını işaret etmektedirler. Yani işin özü net bir görüş birliği olmamakla birlikte bu akşam bu sorunun cevabını alacağız.

Bu nedenle bugün için dar bir band arasında hareket edebiliriz. Burada ABD 10 yıllık faizleri ve dolar endeksini izlemeye devam edeceğiz. Faizlerdeki yükselme eğilimi altın piyasasını baskılamaya devam edecektir.

SPDR Gold fonundaki altın varlığı bir önceki güne göre 2.28 ton azalarak 816.82 ton düzeyini geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan dün yazdıklarımız bugün geçerliliğini korumaya devam ediyor. Burada altında 1.250 ve 1.270 bölgeleri kritik bir direnç olma görevine devam ediyor. Bu bandın üzerinde kalınması halinde fiyatlamalarda daha yukarı seviyeleri görebiliriz. Şimdi için erken ama 1.270 bandı üzerinde olgunlaşan bir hareket altını 1.300 seviyelerine kadar taşıyabilir.

Ancak 1.250 ve 1.270 bölgesine azami dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Özellikle 1.250 üzerinde hareket edilmedikçe altta 1.220 bölgesine baskılar devam edecektir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün Fed günü olması nedeniyle sert hareketlere dikkat. Bugün için 1.235 üzerindeki hareket fiyatları 1.245 seviyesine yaklaştırabilir. Burada 1.230 bandının altında 1.225 seviyesine yaklaşabiliriz.

TL Gram;

TL/Gram fiyatlarında 81.5 üzerinde ki harekette 83 TL bandına yaklaşabiliriz. Bu ihtimal için mutlak suretle 81,5 üzerinde harekete ihtiyacımız var. Bu koşul asla unutulmamalıdır. Eğer ki 81,5 geçilemezse altta 80,80-80.50 bandına baskılar oluşabilir. Sonuç itibariyle 81.5 üzerinde kaldıkça TL/Gram fiyatlarında yukarı yönlü fiyat hareketi oluşabilir.

Not: Değerli yatırımcılar sizlerle buluşmak adına ilk durağımız Ankara olacaktır. Ankara’da Risk Yönetimi,  Piyasa Beklentileri ve Mini Teknik Analiz Eğitimi ile ilgili seminerimize ücretsiz kayıt yaptırmak için volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr ve bilgi@albmenkul.com.tr adreslerine adınızı soyadınızı ve sizlere ulaşabileceğimiz telefonunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.  Program ile ilgili tarih ve yer, katılım listesi sonrasında sizlere duyurulacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları