Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da iyimser hava devam mı?

Altında geçtiğimiz hafta 1.320 üzerinde kapanış iyimser beklentinin yeni hafta devretmesine neden oldu

Bigpara Haber

Altında geçtiğimiz hafta 1.320 üzerinde kapanış iyimser beklentinin yeni hafta devretmesine neden oldu.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Nedenlerine kısaca değinecek olursak ABD tarafından gelen kötümser datalar ve dolar endeksinin baskı altında olması altın tarafındaki iyimserliği kuvvetlendirdi diyebiliriz. Ancak son zamanlarda altındaki yükselişte paya sahip olan fiziksel talebin fiyatların yukarı gitmesi sonrasında fiyatlara karşı daha duyarlı hale gelmesi beklenebilir. Bu koşullarda yükselen fiyatlar fiziki talebin iştahında azalma ihtimali masadan kalmış değil.

SPDR Gold Fonunun altın fon varlığındaki son durumu 2.7 ton artışla 798.31 tona yükselmiştir.

Teknik Rakamlar;

Altındaki teknik görüntüde bir değişiklik yok. Genel görüntüde 1.335 üzerinde hareket edilmesi fiyatların yukarı yönlü hareketi açısından büyük bir öneme sahip. Eğer ki 1.335 üzerinde kalan bir durumda önceliğimiz 1.350 ve üzerinde 1.365 seviyelerini dikkate alabiliriz. Özellikle 1.350 üzerinde kalan bir görüntüde altındaki yükseliş ivme kazanabilir.



Ne Yapılmalı;

Bugün için 1.312 – 1.315 destek bandı olarak duruyor. Üzerinde hareket edilmesi olumlu. Bu noktada 1.335 direncini izleyeceğiz. Üzerinde hareket edilmesi yükseliş beklentisinin devamına yol açabilir. Altında şu anki görüntünün aksine 1.315- 1.305 destek bloğunun altındaki kapanışlarda dikkat uyarımız devam ediyor.

TL/Gram:

Gram fiyatları 93-93,5 aralığından işlem görmeye devam ediyor. $ ons fiyatlarındaki artışa $/TL eşlik etmeyince gram fiyatlarında bir değer artışı şimdilik görünmüyor. Eğer $/TL en azından aynı kalır ve ons fiyatlarındaki yükseliş hedefine ulaşırsa gram fiyatları 95 seviyelerinden fiyatlanabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları