Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da görüntü zayıf

Altında Ukrayna gerilimi konusu arka planda kalınca altın satış yönlü baskılanmayla karşılaştığı görülüyor

Bigpara Haber

Altında Ukrayna gerilimi konusu arka planda kalınca altın satış yönlü baskılanmayla karşılaştığı görülüyor. Ukrayna meselesinde Rusya ile karşı karşıya kalınmadıkça bu durum altın üzerinde etkili olmayabilir gibi görünüyor.



Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

ABD konusunda ayrı bir parantez açacak olursak faiz artırım konusunda 2016 yılının konuşulması altın cephesinde çok yankı bulmadı. Daha çok hisse senetleri piyasalarında hareketliliğin olduğunu görüyoruz. Bu noktada risk alma iştahının altın tarafında olmadığını söyleyebiliriz.

Son açıklanan CFTC kontratlarında net alım pozisyonlarında düşüş sürüyor. Önceki açıklanan raporda 101 bin düzeyinde olan alış kontratlarının 90 bin düzeyine gerilediğini görmekteyiz. Bu süreçle birlikte altın tarafında risk alma iştahının olmadığını fon hareketleri de bugünlerde destekler nitelikte.

Gümüş tarafında ise işler yolunda gitmiyor. Zayıf görüntüyle birlikte gerileme eğilimi devam ediyor. 19.05 seviyesine kadar geri çekilme süreci devam edebilir. Gümüş tarafında 19.60-70 üzerinde hareket edilmediği sürece görüntü zayıf.

Spdr Gold Fona ait altın varlığında kan kaybı göze çarpıyor.  Öncekine göre 3,29 ton azalışla birlikte fon varlığı 795.14 ton düzeyine geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik altında gerileme eğilimi devam ederken 1.275 desteğine odaklanacağız. Geri çekilmenin devamı halinde 1.250- 1.260 seviyeleri muhtemel hedef olarak karşımıza çıkabilir. Bu hafta içinde 1.305 – 1.310 üzerinde günlük kapanışlar gelmediği müddetçe alım yönünde olmak riskli olabilir.

Ne Yapılmalı;

Görüntü zayıf. Destek seviyelerinden gelen tepkiler bir yere kadar önemli. Tepkiler fiyatları dirençlerin üzerine çıkartamıyorsa alım noktasında acele edilmemelidir.

TL/Gram:

Gram fiyatlarında son zamanlarda $/TL fiyatlarındaki artış kısmen etkili oldu. Burada 88,5-87,5 üzerinde kalıp kalmayacağımız önemli. Bugünlerde ons fiyatlarının dışında $/TL fiyatlarını da yakından takip ediyoruz.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları