Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın` almalı mı?

Altında dün itibariyle fiyatların 1.330 seviyelerine kadar olan yükselişinin ardından bugün sert satışların geldiği görülüyor

Bigpara Haber

Altında dün itibariyle fiyatların 1.330 seviyelerine kadar olan yükselişinin ardından bugün sert satışların geldiği görülüyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Hemen altını etkileyen parametrelere baktığımızda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde bir hareket görünmüyor. Sakin görüntü devam ediyor. Ukrayna konusunda Obama ile Putin’in görüşmesi sonrasında 17 Nisan tarihinde Cenevre’de yapılacak toplantının başarılı olma ihtimaliyle altın bu durumu fiyatlıyor olabilir. Daha önceki Ukrayna konusunda altın tarafının gösterdiği fiyat etkileşimlerine bakacak olursak bu meselenin dışında da Çin vs gibi faktörlerin altını desteklemesi gerekiyor. Fakat bu etkilerin şu anda oluştuğunu söylemek mümkün değil.

Gümüş tarafında 19.80 seviyesinin altında 19.60 seviyesini gündeme almakta fayda var. Burada 19.60 desteğinin altına olası gerileme olması halinde gümüş tarafında 19.30 seviyelerine kadar gerileme ihtimali gündeme alınmalıdır.

Spdr Gold Fona ait altın varlığı düne göre 1.8 ton artışla birlikte fon varlığı 806.22 ton düzeyine yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda dükü yazımızda zor bir haftaya başlıyoruz uyarısını yaptık. Bugün fiyatların 1.310 seviyesine kadar gerilediğini görmekle birlikte 1.315 üzerinde hareket oluşmadıkça aşağı yönlü baskılara dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Bununla birlikte 1.310-1.315 seviyesinin altında  kontrol yeniden satıcıların eline geçebilir. Bu noktada 1.290 seviyelerini gündeme alabiliriz.

Ne Yapılmalı;

Altında 1.315 üzerinde kalmadıkça alım yönünde olmak zarar verebilir. Altının tekrar rahat bölgeye geçebilmesi için 1.315 üzerinde harekete ihtiyacımız var.

TL/Gram:

Ons fiyatlarındaki gerileme gram fiyatlarını da olumsuz yönde etkiledi. Bu noktada 88.5 üzerinde kalmamız önemli. Bu seviye üzerinde kalamadığımız sürece temkinli hareket edilmelidir. Bu noktada 87.5 seviyesinin altında oluşabilecek bir harekette düşüş devam edebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları