Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş Trendi Sürecek

Endekste, ondört seanslık yaşanan düzelteme hareketinin ardından, yeniden yükseliş trendi etkili.

Bigpara Haber


Endekste, ondört seanslık yaşanan düzelteme hareketinin ardından, piyasada yeniden yükseliş trendi etkili. Piyasada yaşanan bu yükseliş trendinde dikkat çeken en önemli etken ise bugün, işlem hacminin lot bazında tarihin en yüksek üçüncü seviyesinde gerçekleşmesidir. Göstergeler salı günü aldığı alım pozisyonu ile yaşanan yatay hareketin yukarı açılacağının ilk sinyallerini vermişti. Bu sinyal bugün de devam eden yükseliş hareketi ile birlikte onaylanmış oldu.

Endeks bugün 14 516 - 14 011 seviyeleri arasında hareket ederken günü 14 516 puandan tamamladı. 505 puanlık bir marj içerisinde hareket eden endekste, 437 puanlık yükseliş gerçekleşti.

14 059 direncini test eden endekste, yaşanan düzeltme hareketi, 10 310 seviyesinde başlayan yükseliş trendinin destek noktası üzerinde tutunmayı başardı. Bu yükseliş trendinin ise son iki gündür yukarı hareketini yaşıyoruz. 22 Ekim 2000 tarihinde 10 850 seviyesinde başlayan üçüncü dalga hareketi devam edecek. XTL göstergesinin Mavi renk ile onayladığı yükseliş trendinin, hedef noktası ise 16 100 seviyesinde. Yaşanan yükseliş trendini bu direnç noktasına kadar devam etmesini bekliyoruz. 15 050 seviyesinde ara bir direnç noktası bulunduran piyasada, bu direnç noktasından itibaren kısa vadeli pozisyonların azaltılması uygun.

Yazarın Diğer Yazıları