Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş devam eder mi?

Yükseliş devam eder mi?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Tepki yükselişi 54 bin 500’lerin üzerine kadar devam edebilir. Ancak endeks hala yükseliş trendinde değil ve 100 günlük hareketli ortalama seviyesi aşılmadan da bu trendden bahsedemeyiz...”

Bu analizimizden beri endekste aslında birçok kimsenin beklemediği sert bir yükseliş yaşandı. Şu ana kadar tepki yükselişi olarak adlandırdığımız bu yükseliş hareketi bugün başka bir boyut kazandı. Zira endeks son aylardaki bütün analizlerimizde bahsettiğimiz 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıktı. Burası endeksin bundan sonraki seyri açısından bir nevi mihenk taşı konumunda. Zira bu noktanın destek seviyesi haline getirilmesi endeksin artık kısa vadeli hareketlerden kurtulması anlamı taşıyabilir…

Sonuç olarak; endeks grafikten de göreceğiniz gibi 9 Ocak 2012 tarihinde 49 bin 263 puan seviyesinden başlattığı bir yükseliş trendi üzerinde hareket ediyor. Bu süreçte, bu yükseliş trendinin devamını sağlayan en önemli gelişmelerden biri endeksin 52 bin 337 seviyesini geçerek orta vadeli düşüş trendini kırması. Orta vadeli düşüş trendinin yukarı kırılmasıyla biraz daha güç toplayan borsa bugün de 54 bin 938 puan seviyesine denk gelen 100 günlük hareketli ortalama seviyesini hacimli bir şekilde geçti.  Şimdi burada takip edilmesi gereken nokta yine 100 günlük hareketli ortalama seviyesi. Endeksin bu noktayı ciddi anlamda destek seviyesi haline getirmesi gerekiyor. Eğer bunda başarılı olabilirse orta vadeli bir yükseliş trendinden bahsedebiliriz. Kısa vade için ise –yine 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalmak koşulu ile-  endeksin bugünkü kapanış itibariyle 58 bin 517 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesine doğru hareketlenme ihtimali yüksek. Bu noktaya gelene kadar ise 57 bin 289 – 57 bin 654 – 58 bin 68 ve 58 bin 320 seviyeleri ara direnç noktaları konumunda bulunuyor. Beklentilerimiz doğrultusunda endeksin hareket etmesi durumunda bu noktalarda bir miktar daha dikkatli olmakta fayda var.  Olası gere çekilmelerde ise özellikle endeksin üzerinde bulunduğu trendin destek noktalarına dikkat! Bugünkü kapanış itibariyle de 55 bin 620 seviyesi endekste bir sonraki işlem günün trend desteği konumunda.
Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları