Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni bir düşüş trendi mi? Yoksa…

Borsada aşağı yönül yaşanan hareket yeni bir trendin habercisi olabilir mi?

Bigpara Haber

Hatırlarsanız bir önceki analizimizde endekste son dönemde kısa vadeli trendlerin oluştuğunun altını çizmiştik. Son analizimizden beri geçen sürede endeks bu “stratejisini” devam ettirdi.



Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü
Görüş ve önerileriniz için:
twitter.com/MCobanAnaliz

Şimdi grafiğe bakalım… Endeksin 61 bin 778 seviyesinde kısa vadeli zirvesi var.  Bu zirveden sonra oluşan puandan başlayan kısa vadeli inişli çıkışlı hareketlerde oluşan trendlerin tepe noktaları bir önceki trendin tepe noktasından daha aşağıda… Bu da grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz çok sert olmayan ama kısa vadeli trendlere göre daha uzun soluklu olmasını beklediğimiz bir trendin oluşmasına olanak veriyor. İşin özeti borsa aslında çok sert olmayan bir düşüş trend çizgisi altında hareket ediyor…

Sonuç olarak; endeks başta da belirttiğimiz gibi düşüş trend çizgisi altında. Ana trend olarak adlandırabileceğimiz bu trendin altında ise çok kısa vadeli yükseliş ya da düşüş trendleri oluşuyor.  Bugünkü kapanış itibariyle ana trendin direnç noktası 60 bin 247 seviyesine denk geliyor. Olası yükselişlerde şu an anki görüntü itibariyle bu seviyelerden kar satışlarının gelme riski yüksek. Bunun yanında bu seviye kırılmadıkça yükselişlerin tepki alımı niteliğinden öteye gitmeyeceği görülüyor. Burası önemli… Geri çekilmelerde ise 58 bin 862 - 58 bin 709 -  58 bin 320 ve 58 bin 68 seviyeleri önemli destek noktaları. Ancak endekste asıl destek noktası bugünkü kapanış itibariyle 57 bin 390 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesi. Bu noktaya kadar olan geri çekilmeler normal karşılanabilir. Ancak bu noktanın altına yapılacak çekilmelerde 55 bin 491 seviyelerine kadar düşüş riski oluşabilir. Dikkat!
Bol kazançlar…

Yazarın Diğer Yazıları