Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Teknik görünüm sinyal veriyor… Dikkat!

Bigpara Haber

Önceki analizlerimizi kısaca hatırlarsak: “Olası geri çekilmede ise sert yükseliş trendinin destek noktası konumunda 63 bin 850 seviyesi bulunuyor. Bu seviyenin altında yapılacak kapanışlarda 61 bin 900 – 62 bin seviyelerine kadar bir düzeltme hareketi beklenmeli”

Grafiğe dikkat! Borsa bugün endeksin sert yükseliş trend destek noktasının altına sarktı. Bu sarkma önemli.  Zira endeks bu hareketiyle 8 Eylül tarihinden beri ilk defa bu trend çizgisinin altına geriledi. Borsanın bir sonraki işlem günündeki kritik noktası 64 bin 540 seviyesinde. Endeksin yukarıda bahsettiğimiz yükseliş trend çizgisinin üzerinde kalabilmesi için kesinlikle bu noktanın üzerinde günü tamamlaması gerekiyor. Aksi taktirde borsada yaşanan kısa vadeli set yükseliş trendinin altına doğru bir geri çekilme riskinden bahsetmek yerinde olacak. Bu da bir önceki analizimizde de belirttiğimiz gibi 61 bin 900 – 62 bin seviyelerine kadar bir geri çekilme riski demek. Şimdi dikkat

Sonuç olarak; endekste teknik olarak görüntü yavaş yavaş olumsuza dönüyor. Kısa vadeli indikatörlerin aşırı alım bölgesinde olması, endeksin orta vadeli yükseliş kanal direnç noktasına oldukça yaklaşması ve bugün kısa vadeli yükseliş trend destek noktasının altına sarkılması bu görüşümüzü destekleyen noktalar. Bu bağlamda, bundan sonraki işlem gününde 64 bin 540 seviyesinin yapılacak kapanış borsada 61 bin 900 – 62 bin seviyelerine doğru geri çekilmeyi beraberinde getireceğinden, endekste 64 bin 540 seviyesi özellikle takip edilmeli. Yukarı hareketlerde de 65 bin 283 seviyesi endekste orta vadeli kanal direnci konumunda. Olası yükselişlerde endeksin bu noktayı test etmesi durumunda kar satışlarının beklemek yanlış olmaz.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları