Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Olumlu görüntü devam ediyor

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “endeksin 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalmak şartıyla yükseliş potansiyelinin biraz daha ağır bastığını belirtmekte fayda var. Şu anki olumlu görüntünün devamı halinde de 56 bin 64 ve 56 bin 391 seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere endeksin 57 bin 62 puana kadar bir yükseliş potansiyeli görünüyor”

Borsa bugün açılışta Yunanistan’la ilgili olumsuz haberlerin tedirginliğiyle düşüşle açıldı. Ancak tahminlerimiz doğrultusunda seansın ilerleyen dakikalarında toparlandı ve direnç noktası olarak gösterdiğimiz 56 bin 391 seviyesinin hemen üzerini (56 bin 510) test etti. Aslında borsadaki bu yükselişin birkaç işlem gününe yayılması beklenebilirdi. Ancak özellikle dün teknik anlamda olumluya dönen görünüm endeksin bu seviyelere tek işlem gününde gelmesini sağladı. Bugünkü işlemlerde borsa yükselmesine karşın teknik görünümde düne nazaran çok fazla bir değişiklik yok. Bu hareketin kısa vadeli olan hedef noktası 57 bin 62 seviyesine doğru endeksin hareketlenmesi beklenebilir.

Sonuç olarak; dünkü analizimizdeki tahminlerimizin bir kısmı bugün tahminlerimizden de erken gerçekleşti.  Dün bahsettiğimiz 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kalınması, endeksin kısa vadeli zirve noktasından sonraki ikinci tepenin üzerine çıkması ve önemli bir indikatör olarak gördüğümüz MACD göstergesinde tetik çizgisinin üzerindeki hareketler endekste yukarı yönlü hareketin devamı anlamına geliyor. Bu bağlamda bunsan sonraki işlem gününde 57 bin 62 direncinin test edilme olasılığının yüksek olduğunu belirtmek istiyorum.  Olası yükselişin devamı halinde bu noktaya gelinmesi durumunda bir miktar temkinli olmakta fayda var.  Aşılması durumunda 57 bin 587 ve 58 bin seviyeleri hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise 56 bin 64 – 55 bin 734 - 55 bin 265 -54 bin 774 ve 54 bin 315 seviyeleri destek noktaları konumunda bulunuyor

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları