Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmiyle desteklenmeyen tepki yükselişlerine dikkat!

Cuma günkü yükselişte işlem hacmi oldukça azaldı. Pazartesi açılışta gelecek muhtemel çıkış işlem hacmiyle desteklenmezse yerini düşüşe bırakabilir

Bigpara Haber
Fazilet Partisi`nin kapatılması iddiasıyla açılan davanın sonuçlanmasıyla piyasanın üzerindeki baskılardan birisi kalkmış oldu. Ancak ortaya çıkan tablo üzerinde, yeni döneme yönelik yapılacak muhtemel senaryo çalışmaları gündemi bir süre daha meşgul edecek. Davanın bu şekilde sonuçlanması piyasaların tahminlerine uygun. Davanın erken seçim gerektirecek şekilde sonuçlanması piyasaların pazartesi günü satış baskısıyla sonuçlanabilirdi. Erken seçim ihtimalinin şimdilik kalkması piyasalar açısından olumlu bir gelişme. Ancak yine de davanın sonucunu görmek isteyen borsada cuma günü işlem hacmi 2 Nisan`dan sonraki en düşük seviyesinde gerçekleşti. Kapanışa doğru gelen alımlarla bazı yatırımcıların pozisyon aldıkları göründü. Bu etkiyle endeks günü küçük bir artışla kapattı.

Pazartesi günü açılışta yaşanacak yükselişin devamı işlem hacminin artmasına bağlı. İşlem hacminin artmaması durumunda endeksin ilk dirençlerinden dönmesi ihtimali bulunuyor. Endekste, kısa vadeli teknik göstergeler dip seviyelerden yukarıya doğru dönmüş gözüküyor. Salı günü 10, perşembe günü 24`ten kapanan stochastic osilatörü perşembe günü 16`ya yükseldikten sonra cuma günü de çıkışını sürdürdü ve 10`a ulaşarak 5 günlük hareketli ortalaması ile aynı noktaya geldi. RSI 3 gündür, CCI ise 2 gündür al sinyali veriyor. Sat sinyalini devam ettiren orta vadeli göstergelerde taban seviyelere gelinememesine rağmen, gücün zayıfladığı görülüyor.

Perşembe günü 100 günlük hareketli ortalamasından destek bulan ve 5 günlük hareketli ortalamasından kapanan endeksin, cuma günü 5 günlük hareketli ortalamasını kesip 10 günlük ortalaması ile yaklaşık düzerde kapanması da kısa vadeli yükseliş eğilimini artırıyor. Endeksin pazartesi günü için ilk desteği, 10 bin 893`teki yatay desteği. Bunun ardından cuma günü destek olarak görev yapan uzun vadeli düşüş trend çizgisi olan 10 bin 815 ve 100 günlük hareketli ortalama olan 10 bin 728 aralığı. Satışların devam etmesi durumunda kısa vadede stop loss noktası olarak kullanılması gereken 10 bin 391 noktası.
İlk direnç noktası daha önce aşağı kesilen ve pazartesi için 11 bin 177`de bulunan orta vadeli yükselen kanalın talep çizgisi Buranın yüksek işlem le geçilmesi durumundaki dirençler ise 11 bin 535 çizgisi ve son bir aylık düşüş trendi çizgisi olan 11 bin 991`de bulunuyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları