Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Hedef bu sefer 60 bin!

Bigpara Haber
NE DERSİNİZ? YENİ BİR RALLİ BAŞLADI MI? GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM! Tıklayın

Borsa tahminlerin ölçüsünde sert yükseldi. Endeks, grafikte görülen kısa vadeli sert yükseliş trendinin üzerindeki hareketini sürdürüyor. Peki yükseliş sürer mi?

Bunun için endeksin bugünkü sert yükselişte oluşturduğu (gap) boşluğa dikkat edeceğiz. Grafiği biraz daha dikkatli incelersek; endekste 53 bin 736 – 54 bin 91 arasında bir boşluk oluştuğunu görebiliriz. Teknik analize göre bu boşluğun bir şekilde dolması gerekiyor. Yani borsada bu seviyelere kadar olan (53 bin 736) gerilemeleri normal karşılamak ve seans içi kar realizasyonu şeklinde yorumlamak yerinde olacaktır. Ne zamanki bu seviyenin altında kapanış yapılır, o zaman endekste düşüş anlamında bir gerileme yaşanabileceğinden bahsedebiliriz. Ancak böyle bir durumda bile endeksin bir önceki kanalı içerisine gireceğinden “çok sert olmasa da yükseliş trendinin devamı gelebilir” söylemini kullanmamız yanlış olmaz.

Peki yukarı hareketlerde?

Yukarıda da belirttiğim gibi endekste şu an için yön yukarı. Bir ralliden bahsetmek mümkün. Bu rallide ise endeksin takılması muhtemel noktaları var. Şu an için kısa vadede 60 bin  - 62 bin seviyesi endeksin hedef noktası. Bu seviyeye gelmeden önce ise 58 bin  - 58 bin 500 noktalarında endeksin zorlanması beklenebilir. Yani kısa vadede endesin direnç noktaları 58 bin  - 58 bin 500 ve 60 bin  - 62 bin seviyeleri olacak.

NE DERSİNİZ? YENİ BİR RALLİ BAŞLADI MI? GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM! Tıklayın


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları