Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Göstergeler dönüş bölgelerinde

Kısa vadeli teknik göstergelerdeki sat sinyali sürmesine rağmen destek seviyelerine gelindi. Alım için dönüşlerin yakından izlenmesi gerekiyor

Bigpara Haber
Son üç işlem gününde kazandıklarını geri veren endekste, tepki alımlarının yüksek işlemle gerçekleşmemesi yatay banda girilmesine neden olabilir.

Haftanın ilk günü başlayan satışların bugün de devam etmesi nedeniyle teknik göstergelerde dün dikkat çektiğimiz kısa vadeli sat sinyallerinin devam ettiği görülüyor. Ancak aşırı satış bölgesinden uzaklaşan ve aşırı alım bölgesine yaklaşan osilatörlerin yanı sıra teknik göstergelerin de sat sinyali vermeye başlamasına rağmen destek seviyelerine gerilediği görülüyor. Bu nedenle pozisyonda olanların, yüksek işlemle stop-loss noktaları aşağı kırılmadığı sürece artık satış yapmaması, pozisyon almayı düşünenlerin ise göstergeleri daha yakından takip etmesi ve dönüş sinyalleri ile birlikte alım yapmasında fayda var.

Son kapanışı ile 12 işlem gününden sonra yeniden uzun vadeli düşüş trendi çizgisinin altına inen endeks,10 bin 680`de bulunan 100 günlük hareketli ortalamasına yaklaştı. 4 nolu kar alma dalgasında 31 Mayıs`ta 5 nolu dalgaya başlayan 5`inci dalga içinde I çıkışını 8 Haziran`da 12 bin 318`i görerek tamamlayan endeks bunun düzeltmesine devam ediyor. Birinci çıkışta elde edilen 2 bin 287 puanlık çıkışın, bugün görülen en düşük seviye olan 10 bin 568 ile yüzde 75`inin geri alınmış olması, büyük ihtimalle II nolu dalganın da tamamlandığını gösteriyor. Piyasalarda Fazilet Partisi`nin kapatılması ile ilgili tedirginliğin devam etmesine bağlı olarak, II nolu düzeltmenin kural dışı gelişmesinde, yani aşağıya doğru sürmesinde endeksin destekleri 10 bin 391, 10 bin 244`te. Endeksin yarın için direnç noktaları ise 10 bin 893, 11 bin 100 ve 11 bin 535`te.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları