Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Enflasyon faiz indirmek için yeterli değil

Goldman Sachs tarafından dün yayınlanan bir raporda Türkiye’de açıklanan enflasyon oranları ele alındı

Bigpara Haber

Goldman Sachs tarafından dün yayınlanan bir raporda Türkiye’de açıklanan enflasyon oranları ele alındı ve görece olarak iyi gelen TÜFE artışı verisinin TCMB`nin faiz indirim sürecini devam ettirmesi için yeterli olmayacağı ifade edildi.



Matriks

Goldman Sachs`ın raporunda açıklanan rakamların Merkez Bankası`nın faizleri indirmesi için yeterli olmayacağı, büyümenin kısmen daha ılımlı bir yapıda olduğu ve iç talepteki nispi gerilemenin de dezenflasyon sürecine destek verdiği ancak bununla birlikte gıda ve enerji sektöründeki yüksek fiyatların halen orta dönemli enflasyon trendi acısından risk oluşturduğu belirtildi.

OCAK ENFLASYONU BEKLENTİLERİN ALTINDA! Tıklayın

Goldman Sachs, enflasyon beklentilerinin halen dengelenmediğini ve Merkez Bankası`nın hedef seviyesinin üzerinde oluştuğunu ve ayrıca Türkiye’nin dış ödemelerindeki dengesizliğin orta vade de YTL`nin seyri açısından bir tehdit unsuru olmaya devam ettiğini ifade etti.

Bu değerlendirmelere bağlı olarak TCMB`nin 14 Şubat tarihindeki toplantısında faiz oranlarının değiştirilmeyerek yüzde 15.5 seviyesinde bırakılacağı öngörüldü.

Yazarın Diğer Yazıları