Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endekse Göre, Ucuz Kaldı !...

Bigpara Haber


Kısa vadeli yükseliş trendini 10 100 seviyesine kadar devam ettiren hissede, kar satışları etkili. Yaşanan bu kar satışları kapsamında, işlem hacminin azalma eğiliminde bulunması olumlu olarak yorumlanırken, göstergeler ise aşırı satım noktasında. Hissede etkili olan bu kar satışlarının 7 200 seviyesinde önemli bir destek noktası bulunuyor.

Endeksin 10 310 seviyesinde oluşturduğu taban hareketinin ardından, hissede yükseliş trendini başlatan bu noktada tepki hareketinin yaşanması muhtemel. Bu nedenle hissede destek noktası yakından izlenmeli. Kısa vadeli alımlarda 6 700 seviyesi stop loss noktası olmak üzere, geri çekilme hareketi alım yönünde değerlendirilmeli. 7 200 destek bölgesinde tepki hareketi beklediğimiz hissede, 8 000 ilk direnç konumunda.

Bu seviyenin yukarı kırılması ise yükseliş hareketini başlatacaktır. Direnç noktasının kırılması durumunda pozisyon arttılması önerilen hissede, 8 700 ve 10 100 ise oluşması beklenen yükseliş hareketinin hedef noktaları konumunda. 7 200 destek noktası üzerinde alım pozisyonu açılması önerilen hissede, direnç noktalarında ise kısa vadeli realizasyon yapılması uygun.


Yazarın Diğer Yazıları