Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks kritik dirence oldukça yakın

Borsa trend direncini kırabilicek mi?

Bigpara Haber

Merhabalar… İsterseniz bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım:

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü
twitter.com/MCobanAnaliz

“Bundan sonraki işlem günü için ise bugün ikinci seansta yaşanan tepki yükselişinin –çok olumsuz bir gelişme yaşanmazsa- bir miktar daha devamını beklemek yanlış olmaz. Ancak tekrar edelim; endeks şu an için bir düşüş trendinde. Bu trendin bugünkü kapanış itibariyle direnç noktası 67 bin 765 seviyesinde. Görünüm itibariyle de bu noktanın aşılması zor. Bu seviyeye gelmeden önce ise 67 bin 345 seviyesi ara direnç noktası konumunda”

Borsa geçtiğimiz haftanın son günü en yüksek 67 bin 736 puan seviyesini gördü. Bu nokta bizim önceki analizimizde trendin direnç noktası olarak gösterdiğimiz 67 bin 765 seviyesini hemen altında. Endeksin bu noktadan dönmesi, bu noktayı aşamaması önemli… Bu hareket en azından oluşmakta olan düşüş trendinin biraz daha önem kazandığını gösteriyor. Zira borsa bu trend çizgisinin altında kaldığı sürece yönünü orta vadede aşağı çevirme riski var.

Sonuç olarak; endeks hala düşüş trend çizgisinin altında hareket ediyor. Haftanın ilk günü itibariyle 67 bin 730 seviyesi bu trendin direnç noktası konumunda. Olası yukarı hareketlerde bu noktanın aşılıp aşılmaması borsanın kısa vadeli yönünü belirleyecek öneme sahip. Aşılması durumunda sırasıyla 67 bin 886 – 68 bin 524 dirençleri test edilebilir. Ancak bu noktanın birkaç kez denenmesi ve aşılamaması borsada güç kaybını beraberinde getirecektir. Bu da endeksin tekrar 66 bin 670 ve 66 bin 500 desteklerine gerileme riskin artıracak. Şu aşamada takip edilmesi gereken nokta 67 bin 730 seviyesi.

Bol kazançlar…

Yazarın Diğer Yazıları