Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks düşüş kanalı içerisinde

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Yeni pozisyon açmak için endeksin tekrar 200 günlük ortalama seviyesinin üzerine çıkması beklenmeli. Şu an için 64 bin 94 seviyesi ilk destek noktası olmak üzere 63 bin 346 seviyesi endeks açısından kuvvetli destek seviyesi konumunda bulunuyor.”

Yukarıdaki analizimizde iki noktaya dikkat çekmiştim. Bunlardan ilki endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında olması diğeri ise beklenen satışlarda 64 bin 94 seviyesinin en önemli destek noktası olması. Dikkat ederseniz endeks bir önceki işlem gününde 64 bin 48 seviyesine kadar gerile ve bu noktadan bulduğu destekle tekrar 65 binli seviyelerin üzerine çıktı. Yani endeks bir nevi tahminlerimiz doğrultusunda hareket etti. Ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. 64 binli seviyelerden gelen tepkiye karşın borsa hala 200 günlük hareketli ortalama seviyesini tam olarak kıramadı. Bu nokta önemli. Zira analizimizin bundan sonraki seyri bu nokta üzerine kurulu…

Sonuç olarak; borsa bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 365 puan denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin hemen üzerinde. Ancak tam olarak bu seviyenin üzerine çıktığından bahsetmek için erken. Ki yaklaşık 100 puanlık tepki gelmesine rağmen. Teknik anlamda 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin artık psikolojik bir nokta olduğu yorumu yapılabilir. Bunun yanında grafikten de takip edeceğiniz gibi endeks düşüş kanalı içerisinde. Ve bu kanalın direnç noktası hacimli kırılmadıkça yönün aşağı olması beklenebilir. Şu an için kanalın direnç noktası 65 bin 554 seviyesinde bulunuyor. Bu nokta 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin hemen üzerinde bulunması açısından da önemli. Tekrar hatırlatmakta fayda var: Endeksteki satış baskısının azalması için öncelikle 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkılması ve kanal direncinin kırılması gerekiyor. Aksi durumda 62 bin – 62 bin 500 riski devam edecek. Bu seviyelerden önce ise 64 bin 94 ve 63 bin 346 seviyeleri son derece önemli destek noktaları konumunda bulunuyor.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları