Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Düşüş kanalının dışına çıktı

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Sonuç olarak 62 bin 500 şu an için endeksin yönünün tayin edecek kadar önemli bir yer. Aşağı kırılırsa yüzde 7’ lik bir risk ortaya çıkacak. Endeksin bu noktada tutunması durumunda ise 63 bin 346 ilk direnç noktası olmak üzere 64 bin 94 seviyesi seanslık hedef noktası olabilir. Endeksin içinde bulunduğu düşüş kanalından çıkabilmesi için ise 64 binin üzerinde hacimli kapanışlar yapması şart.”

Endeks önemli bir nokta olarak gösterdiğimiz 62 bin 500destek noktasının üzerinde bugün de tutundu. Dünkü analizimizde özellikle dikkat çektiğimiz cılız tepki alımları bugün biraz daha kuvvetli bir şekilde geldi. Gelen alımların endeks üzerindeki en temel etkisi borsanın düşüş kanalının dışına çıkarması oldu. Bu oldukça önemli.

Sonuç olarak; endeks bugünkü kapanış itibariyle düşüş kanalının trend direnç noktasını kırmış oldu. Şu an için 63 bin 346 seviyesi ilk önemli destek noktası konumunda. Bu nokta üzerinde kalınması durumunda 65 bin -  65 bin 500 aralığına doğru bir hareketlenme başlayacaktır. Olası yukarı hareketlerde 65 bin 171 ilk direnç noktası. Bu noktanın aşılması durumunda 66 binlerin üzerine doğru bir hareketlenme başlayacaktır. Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Borsada bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 431 seviyesi endeksin 200 günlük hareketli ortalama noktası. Asıl önemli olan bu. Endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkıp bu noktayı destek seviyesi haline getirmesi gerekiyor. Bunu başarırsa endeks üzerindeki baskısının ciddi şekilde azalması beklenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr
www.twitter.com/MCobanAnaliz

Yazarın Diğer Yazıları