Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

59 bin direnci önemli

Bigpara Haber

Borsada son iki günkü kapanış endeksi, risk olarak gördüğümüz ve grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz düşüş trendinin üzerine attı. Bu, borsada bir miktar rahatlamayı beraberinde getirdi.

Ancak hala yükseliş kanalının dışına çıkılmış olması borsada yön arayışının devamına  yönelik işaret olarak yorumlanabilir. Ancak bir noktaya dikkat etmekte fayda var. Borsa 59 bin 771 puan ile tarihi zirvesini yaptıktan sonra gelen kar satışları çok fazla etkili olmadı. Çok sert olmayan satışlar kısa bir süre içinde alımlarla karşılandı. Bu Bunun yanında endeks 58 bin seviyesinin altına gerilemeden önemli bir direnç noktası olan 59 bin direnç seviyesini aşma çabasını sürdürüyor. Bunlar olumlu göstergeler. Bu sebeple 59 bin direnci şu an için önemli ve bu seviyenin aşılması durumunda yukarı hareketin 60 bin  - 61 bin 500 bandına yönelmesi beklenebilir. Geri çekilmelerde ise 58 bin önemli deste noktası. Bu noktanın altına sarkmalar 57 bin 650 ve 56 bin 700 önemli desteklerine geri çekilme riskini artıracaktır.

Sonuç olarak; geri çekilmelerde tepki alımlarının çabuk gelmesi ve endeksin 59 bin seviyesindeki direnç noktasını aşma isteği yukarı yönlü hareketin olasılığını artırıyor. Bu bağlamda 59 bin direnci son derece önemli. Bu seviyenin aşılması endeksi kademeli de olsa 60 bin – 61 bin 500 seviyelerine taşıyabilir. Geri çekilmelerde ise en önemli destek noktası 56 bin 700 seviyesinde bu noktaya kadar olan çekilmeler sarkma olarak adlandırılabilir. Ancak bu seviyenin altına olan düşüşlerde ise dikkatli olmakta fayda var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları