Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

10 664 seviyesinde realizasyon bekleniyor

4 Aralık tarihinde 7 109 seviyesinde kısa vadeli taban hareketi gerçekleştiren endekste yaşanan kısa vadeli ralli devam ediyor.

Bigpara Haber


4 Aralık tarihinde 7 109 seviyesinde kısa vadeli taban hareketi gerçekleştiren endekste yaşanan kısa vadeli ralli devam ediyor. Son iki gün içerisinde taban seviyesinden alındığında, endekste yüzde 46.6 oranında bir yükseliş yaşandığı görülüyor. Kısa vadeli olarak yaşanan sert yükseliş hareketinde, hisseler tavan seviyelerinde açıldığından işlem hacmi azalma eğiliminde gerçekleşiyor. Göstergelerin alım pozisyonunda bulunduğu endekste, 9 550 seviyesinde bulunan kısa vadeli düşüş trendi yukarı kırıldı.

Endeks, gün içerisinde 10 429 - 9 156 seviyeleri arasında hareket ederken, günü 10 387 puandan tamamladı. 1 632 puanlık bir değer artışının yaşandığı IMKB`de hisse senetleri, ortalama olarak yüzde 18.67 oranında yükseldi.

IMKB`de sert düşüş hareketinin ardından etkili olan ve yine sert bir şekilde gerçekleşen yükseliş trendinin, 10 664 seviyesinde kısa vadeli bir hedef noktası bulunuyor. Bu hedef noktasını test etmesi beklenen piyasada, direnç noktasında bir miktar kar realizasyonu yaşanması muhtemel. Piyasada, 9 550 seviyesinde bulunan destek noktası stop loss noktası olmak üzere pozisyonların arttırılması uygun. Endeksin 10 664 direncinde karşılaşması beklenen kar satışlarının ardından, yeniden yükseliş trendinin devam etmesi bekleniyor.(Tradecnet)

Yazarın Diğer Yazıları