Mehmet Ali YILDIRIMTÜRK Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tüm yazıları

Altının daha fazla yükselmek için nefesi yetmedi

Bigpara Haber

Altının daha fazla yükselmek için nefesi yetmedi

Mehmet Ali Yıldırımtürk \ Altın ve Para Piyasaları Uzmanı

Altın fiyatı daha fazla yükselmek için nefesi yetmedi. Geçen hafta parite desteğinde ve ay sonu konrat işlemleri sırasında spekülatif hareketlerin altın fiyatını 1750 Dolar/Ons’un üzerine taşımıştı.

Haftanın ilk  ve ayın son işlem gününde altın düşüşle başladı.

Özellikle Euro Bölgesinde borçlu ülkelerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla oluşan iyimserliğin kısa süerceği her haliyle belliydi.

Bugün medyada yer alan haberde görev süresinin sonuna gelen Başkan Trichet’in giderayak ‘ Euro Bölgesinde sorunlar henüz sona ermiş değil daha uzun süre devam edecek’ şeklindeki açıklaması Euro/Dolar paritesinin gerilemesine ve pariteye duyarlı olarak altın fiyatının da haftaya düşüşle başlamasında etkili oluyor.

Teknik olarak altın 1700 Dolar/Ons’taki teknik desteğinin olası aşağı yönlü kırılması halinde 1685 ve 1665 Dolar/Ons seviyesini kısa sürede test edebilir.

24 Ayar altının TL/Gr fiyatı Dolar/Ons ve Dolar /TL fiyatına duyarlı hareketini bugün de sürdürecektir. Dolar/TL fiyatı parite etkisiyle hafta sonu kapanışının bir miktar üzerinden güne başlamış olsa da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle oluşacak nakit ihtiyacı ve Merkez Bankası’nın son düzenlemeleri dikkate alındığında pariteye rağmen Dolar/TL’deki yükseliş sınırlı olacağı gibi gerileme de söz konusu olabilir.

Bu gerekçe ile 24 ayar altının TL/Gr fiyatı da güne düşüşle başladıktan sonra gün içinde aşağı yönlü seyrini sürdürebilir.

Hafta içinde de dışa duyarlı aşağı yönlü dalgalı seyrini sürdürebilir.                   

www.golpara.com

Yazarın Diğer Yazıları