Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yukarı sinyallere devam...

Önerimiz; 1,2980 seviyelerinin üzerinden €/$ paritesi satarak düşüş trendi potansiyelini değerlendirmek teknik açıdan mantıklı görünüyor

Bigpara Haber
Dün 1,2975 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1,3029 seviyesinden gelen satışlarla 1,2913 seviyesine kadar gevşemiştir.
 
Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışı 1,2920 seviyesinden yapan parite orta vade aşağı sinyalleri eşliğinde zayıflamasını sürdürmektedir. Yatay trendde hareket eden parite sağlıklı bir yukarı/aşağı trend içerisinde değildir. Bu sabah 1,2921-1,2941 dar bandında hareket eden paritede aşağı yönlü baskıların devam etme ihtimali daha fazladır. Önümüzdeki günlerde 1,2830 seviyelerine kadar düşmesi beklenebilir.

Avro/TL paritesinde de orta vade aşağı sinyalleri gelmeye devam ediyor. Ancak yatay seyirde olması nedeniyle dalgalanmalar yaşanma ihtimali göz ardı edilmemelidir. Dün yatay seyirde dalgalanmasına devam eden parite güne 2,3509 seviyesinde başlamış, 2,3595 seviyesine kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 2,3442 seviyelerine kadar gevşemiştir. Bu sabah da 2,3451-2,3506 bandında hareket etmektedir.

USD/TL paritesine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerin gelmeye devam ettiğini gözlemliyoruz. Sinyallerin ilk geldiği 10,05,2013 gününde 1,7935-1,8056 bandında hareket eden parite dün 1,8173, bu sabah da 1,8181 seviyesine kadar yükseldi. Hala yatay seyirde dalgalanmasını sürdüren paritede €/$ paritesine bağlı yukarı yönlü hareketler sürebilir.
Bunun yanında Suriye ile ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde USD/TL paritesi bundan etkilenebilir. Ayrıca açıklanacak bütçe verilerinin beklentilere göre karşılaştırması da paritede etkili olacaktır.

Yurt dışında Japonya Merkez Bankası Başkanının kurun seviyesi ile ilgili açıklama yapmaması dikkatimizi çeken bir gelişmedir. Enflasyonu kur nedeniyle maliyet enflasyonu nedeniyle artırmak istemediklerini açıklamıştır. Fitch’in Yunanistan’ın notunu bir basamak yükseltmesi de ilginç gelişme. Not B- oldu.Açıklamada bulanıklıktan bahsetmelerine rağmen bunu yapmaları çok ilginç. Keşke Türkiye konusunda da bu kadar istekli olsalar. Bu arada ABD tahvillerinde faizlerin yükselme kıpırtıları çok önemli. Çünkü faizlerin yükselmesi hem kurları hem de borsaları vurabilir.

ABD’nin varlık alım programından çıkış söylemleri piyasalarda yankı yapmaya devam ederken USD’ye prim yaptırıyor.

Önerimiz; 1,2980 seviyelerinin üzerinden €/$ paritesi satarak düşüş trendi potansiyelini değerlendirmek teknik açıdan mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları