Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Yoğurdu üfleyerek yeme zamanı

Yukarı sinyallerinin gelebilmesi için bugün 1.2530 seviyelerinde güçlü görünmesi gerekiyor

Bigpara Haber

 Orta vadeli aşağı sinyalleri devam eden €/$ dün 1.2430-1.2337 bandında hareket etmiş ve kapanışı 1.2359 seviyelerinden yaparak zayıf görünümünü sürdürmüştür.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah 1.2324-1.2366 bandında hareketini sürdürmüştür. RSI değeri 19 seviyelerinde kısa sürede aşırı düştü sinyalleri vermeye devam etmektedir. Yukarı sinyallerinin gelebilmesi için bugün 1.2530 seviyelerinde güçlü görünmesi gerekiyor.

€/TL grafiğine baktığımızda; bir önceki gün bollinger bandın dışına alt taraftan çıkması nedeniyle beklediğimiz tepki çıkışı 2.2830 seviyelerinden itibaren gelmiş, dün 2.3142 seviyesine kadar da yükselmiştir. Bu sabah ise 2.3079 seviyesinden gelen satışlarla 2.2975’e kadar düşmüştür. Orta vade  aşağı sinyalleri nedeniyle düşüş ihtimali artmış olup risk yönetimi dışında pozisyon olarak alınması riskli bir enstrümandır. Tekrar 2.2920 seviyesini test edebilecekmiş gibi görünüyor. Ancak yurt dışı çok kararsız olduğundan sürprizler buraya da aynen yansıyacaktır.

$/TL grafiğine baktığımızda; Yukarı sinyallerinin devam ettiğini, dün 1.8463-1.8704 bandında hareket ettiğini, bu sabah ise 1.8668-1.8606 bandında işlem gördüğünü gözlemlemekteyiz. Bu gün sanki dünün küçük bir kar realizasyonu olabilir gibi bir hava var. RSI kısa sürede aşırı yükseldi sinyalleri vermek üzere. Ancak 1.8508 seviyesi önemli destek konumunda. Bu seviyeyi ne şekilde test edip etmeyeceğini görmemiz gerekiyor. Bugün 1.8508 seviyesini test edemezse potansiyel hedef 1.8905

Gelelim fırtınanın şiddetine; dün Tamer0666, B.Kurt okurlarımızın bigpara sitemizdeki yazımızdaki okuyucu bölümündeki sorularında fırtınanın şiddetini sormuşlar. Fırtına şiddeti öngörülemediği zaman yıkıcı olabiliyor. Bilinen bir fırtına için tedbir alınabildiğinden zararı sınırlı oluyor. Şimdi AB bölgesine bir baktığımızda; İspanya bankalarından mart ayında çekilen para 66 milyar Avro. Aynı durum İtalya , Yunanistan’da da var. Kısacası AB  vatandaşları bankacılık sistemine güvenmediğinden paralarını çekiyorlar. Durum bu kadar vahim. Bakmayın notlarının yatırım yapılabilir seviyenin altına inmediğine kendi vatandaşı bile finansal sisteminden kaçıyor. Şimdi Türkiye’nin eski halini hatırlayın, Bankalardan çekilen para ile bankaların taahhütlerini yerine getiremeyerek battığı dönemleri. Şu an İspanya ve güney avrupa genel olarak aynı durumda. Bu bankalar diğer ülkelerden de boç alıyor. Buna döviz depo işlemi deniyor. O para ödenemeyince ne olacak? Hangi ülke ne kadar etkilenecek? İşte fırtınanın şiddetini de bu belirleyecek. Kaldı ki Çin ekonomisi ciddi şekilde yavaşlıyor. Bu durumda birçok şirket nakit akışını tutturmakta zorlanacağı için reel sektör de zorlanacak. Şu an daraltıcı tedbirlerden kaçınılması gereken bir dönem ve hata kabul etmeyecek.

Önerimize gelince; yoğurdu üfleyerek yeme zamanı.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları