Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Seçim sonrası dolar ne olur?

Yerel seçimler için de son haftaya giriyoruz...

Bigpara Haber
Suriye sınırında bir Suriye savaş uçağı düşürüldü. Sınırı ihlal eden ve 4 kez uyarılan uçak uyarılara cevap vermeyince düşürüldü. Bu durumun sabah itibariyle kurlar üzerinde bir etkisinin olmadığını görüyoruz.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yerel seçimler için de son haftaya giriyoruz. Seçim öncesinde son kozların oynanacağı bu hafta piyasa dalgalanmaya son derece müsait olabilir. Daha sonraki dönemin analizi için seçim sonuçlarının görülmesi gerekiyor.

Seçim sonucu siyasi istikrarın devam edeceği, siyasi kaos olmayacağı havası verirse döviz/TL’de gevşeme ihtimali çok artabilir. Bu durumun aynı zamanda global piyasalarda gelişmekte olan piyasalardan çıkış trendiyle de alakası olduğundan dalgalanmanın boyutunu kestirmekte çok zorlanıyoruz.

Çin PM verisi beklentilerden kötü geldi. Bu durum Asya piyasalarında havayı biraz bozmuş görünüyor. Risk iştahının azalmasına yol açabilecek bu veri TL’nin diğer gelişmekte olan ülke paralarıyla paralel değer kaybetmesine zemin hazırlayabilir.

USD/TL paritesi 11 Mart gününden beri 2.2170-2.2470 bandına sıkışmış durumda. Bollinger Band grafiği de sıkışmaya başladı. Genelde bu tür sıkışmalar bir süre patlamalara dönüşüyor. Yakında ciddi bir hareket gelebilir. Ancak yönü ne olacak hala belli değil. Şimdilik söyleyebileceğimiz 2.1900-2.2600 bandında her yere gidecek bahaneyi bulabileceğidir.

Avro/TL paritesi son günlerde 3.0700-3.1200 bandına sıkışmış durumdadır. Yön konusunda hala net bir görüntü bulunmamaktadır. 3.0200-3.1265 bandında her yere gidebilecek konumda olan parite bu sabah da 3.0856 seviyesinde hareket etmektedir.

Önerimiz; Bu hafta Döviz/TL piyasasında alınacak pozisyonların stop emirli olmasına ve aşırı risk alınmamasına dikkat edilmelidir.

Saygılarımızla,

Yazarın Diğer Yazıları