Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Satmadan alım yapılmamalı

Bigpara Haber
Fransız bankalarının Yunanistandan alacaklarını çevirme konusunda anlaşmaları euroya bir miktar güç kazandırmış görünüyor.

1.41lerden 1.4268 lere kadar yükseliş gerçekleşti. Bu durum $/TL`de de düne göre bir miktar gerilemeye yol açabilir ve 1.64 lerin üstünden 1.63 lere gevşemesi beklenmesi yanlış olmaz. Öğleden sonra saat 14 civarında Trichet`in açıklamaları olacağından bu saatlerde dövizde dalgalanma yaşayabiliriz.  $/TL de RSI göstergesinin çok yukarda olması olumlu bir haberde sert düşüş potansiyelinin fazla olduğunu bize gösteriyor. Bu ay VOB`da haziran Dolar kontratlarının vadesi dolacağından ay sonuna kadar dövizde oynaklık riski yüksek.

TCMB`nin döviz alımlarına devam etmesi bu konjonktürde son derece ilginç. Dövize talep gelmiş olsa idi TCMB ihaleleri durdururdu diye düşünüyoruz. VOB ve kredi ayarlamaları dışında kur oynamalarına neden olacak bir makro gelişme bulunmamaktadır.
 
Bugün önerimiz tüm olumsuzlukların fiyatlandığı bu günlerde RSI`ın çok yüksek olması nedeniyle dünkü ortalama fiyatların üzerinde satıp, yeni mininum denemelerinde de yerine koymak olabilir.

Dünkü en yüksek 1.6460 en düşük 1.6370 olarak gerçekleşmişti. Satımlar 1.64 lerin üzerinde alımlar 1.63ler seviyesinde olmalı. Ancak satmadan alım yapılmamalı diye düşünmekteyiz.
 
Saygılarımla,
Hikmet Baydar
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları