Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

€/$ paritesinde orta vade göstergeler yukarı

Bugün TL piyasalarının kapalı olması nedeniyle diğer paritelere değineceğiz

Bigpara Haber

Bugün TL piyasalarının kapalı olması nedeniyle diğer paritelere değineceğiz.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

€/$ paritesi dün 1.2565 seviyesinden güne başlamış, 1.2574 seviyesinden gelen satışlarla 1.2519 seviyesine kadar düşmüştür. Kapanışın 1.2531 gibi açılışın altında olması bugün bir miktar daha gevşeme olabileceğini göstermektedir. €/$ paritesinde orta vade göstergeler yukarı sinyalleri üretmeye devam etmektedirler. 1.26 seviyeleri fibonacci direnci hala geçerliliğini koruyor.

Haftalık bazda grafiğine baktığımızda yukarı sinyallerinin yeni gelmeye başladığını görüyoruz. Haftalık grafikte 1.2634 rakamının kritik bir direnç oluşturduğunu görüyoruz. Eğer kırmayı başarabilirse 1.30 seviyelerine kadar hedef koymak mümkün olabilecek.

Aylık bazda grafiğine baktığımızda; aşağı sinyallerinin henüz sona ermediğini, aylık bazda yukarı sinyaller üretmeye başladığını görüyoruz. Aylık bazda 1.2866 seviyesinin önemli bir direnç oluşturduğunu görüyoruz. Burada da 1.3046 seviyesi hedef olarak düşünülebilecek bir seviye olarak karşımıza çıkıyor.

GBP/USD grafiğine baktığımızda; Dün 1.5820 seviyesinden açılmış ve 1.5803-1.5856 bandında dalgalanmıştır. Son işlemlerin en yüksek seviyeye yakın olması bugün de yükselişin devam etme ihtimalini artırmaktadır. Beklentimiz 1.5878 seviyesinin kısa zamanda tekrar denenmesidir.

Haftalık bazda grafiklerde de yeni yukarı sinyalleri üretmeye başlamıştır. Aylık bazda grafiklerde yukarı sinyali üretebilmesi için 1.65 seviyelerini görmesi gerekiyor. Aylık bazda 1.62 seviyesini deneyebileceğini düşünüyoruz.

USD/JPY grafiğine baktığımızda; Günlük bazlı grafikte aşağı sinyalleri üretmesine rağmen yatay seyirde tepki çıkışına hazırlandığı görünümü bulunmaktadır. Haftalık bazda grafikte 3 haftadır yukarı sinyalleri ürettiğini, 80.90 seviyelerine kadar sert çıkış yapabileceği görünümü vermektedir.Aylık bazda yukarı sinyalleri ürettiğini görüyoruz. 80.80 seviyesini tekrar deneyebilir.   Hatırlatmakta fayda var. Burada paritenin yukarı gitmesi Japon Yeni’nin TL’ye karşı değer kaybetmesi anlamına geliyor.

Not: TL ile ilgili uzun vadeli analizim daha önceki yazılarımda mevcuttur.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları