Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

İşte size önemli bir strateji!

Bigpara Haber
Sabah itibariyle piyasalara baktığımızda €/$ paritesinin 1.4530, $/TL paritesinin de 1.6160 seviyelerinde olduğunu görüyoruz.

€/$ paritesinde hedefimiz 1.4680`ler seviyesine doğru hareket devam ediyor. $/TL de €/$ paritesinin etkisinde kalacağından 1.6090 hedefimize kadar düşüşünü görebiliriz. Bunun yanında ilk çeyrekte büyümede Dünya birincisi olmamız Türkiye`ye yönelik olumlu beklentileri artıracağından kaynak girişini artırıcı etki yapar diye bekliyoruz.

Cari açık konusunda cari açığın toplam dış ticaret hacmine oranı yüzde 25`lerin üzerine çıkmadığı sürece sorun olmadığı kanaatindeyiz. Dolayısıyla kurları zorlayacak bir olumsuzluk yaratmayacaktır. Bunun yanında TCMB`nin döviz alım tutarını azaltarak verdiği mesaj da stabilitenin sağlanması açısından önemlidir. Değerli TL önümüzdeki günlerde de güçlü konumunu sürdürecektir düşüncesindeyiz.

Bugün önerimiz; 1.62’nin üzerinde satış ve 1.6130-1.6080 bandında kademeli yerine koymak iyi bir strateji olabilir. Bu arada önemli bir detay $/TL 1.6080 seviyesine değdiği an orta vadeli aşağı sinyalleri güçlenecek.


İyi bir hafta sonu geçirmenizi dilerim...

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları