Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Döviz/TL fiyatlarında siyaset konuşacak

Bigpara Haber

Bugüne kadar yaptığımız analizlerde genel olarak makroekonomik verileri, dış yorum ve beklentileri ve teknik verileri dikkate alarak yaptığım analizleri tarafsız bir şekilde bu platforma sizlerle paylaşmaya özen gösterdim.


Dün ilkemizde genel seçimler yaşanacak ve bugün seçimi geride bırakmış bir piyasa ile baş başayız. Pozisyonlarını seçim öncesinde almış olanların beklentilerine göre gerçekleşmelerdeki farklılıklar bizlere çok hareketli bir gün yaşatabilir.
 
Beklenti anketleri seçim yoklamaları gibi araştırmalar seçim sonrasında bir sürpriz risk almamak için yaptırılır. Burada önemli olan öngörülenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğidir. Aşağıdaki grafik USD/TL de sat sinyallerinin devam ettiğini gösteriyor.

Bu durum elini pozisyon alarak taşın altına koyan kişilerin seçimden demokrasinin galip geleceğine, model ülke Türkiye’nin seçimle iyi bir sınav vereceğine, seçimden daha güçlü bir Türkiye çıkacağına inandığını gösteriyor.

Seçim olumlu geçerse grafik 1.56 seviyelerine doğru sağlıklı düşüş trendinin devam edeceğini gösterirken, her türlü olumsuzluk veya olumsuz olarak algılanabilecek gelişme 1.61 seviyelerine kadar sert yukarı hareketlere neden olabilir. Yabancı yatırımcı önce siyasi istikrar sonra da ekonomik istikrar aradığından şimdi nefesleri tutup bekleme zamanıdır.




Saygılarımla,

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları