Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dövizde stratejileri gözden geçiriyoruz...

Bigpara Haber

Türkiye için artık seçim belirsizliği iktidar partisinin oy oranını daha da artırarak seçimi kazanmasıyla tamamen ortadan kalkmış bulunuyor. Türkiye için siyasi belirsizlik gündemden düşeceğine göre artık ekonomiye tekrar odaklanacağız.

Türkiye için olumsuz olarak söylenen tek konu olan cari açık ile ilgili gelişmeler çok yakından takip edilecek. Yaptığım analizlere göre Türkiye geçmiş yollarda cari açık/toplam ticaret hacmi oranı yüzde 50`lerin üzerini gördüğünde hiç bu kadar gürültü yapılmamıştı. Şu an bu oran 2010 sonu itibariyle yüzde 19’un altında.

Bahane bulmakta zorlananlar çıpa olarak sanırım bu veriye asılıyorlar ancak Türkiye`ye girerken rating şirket yorumlarını ciddiye almayan yabancı yatırımcı şimdi de notun artırılmasını beklemeyebilir. Borsa da yabancı payı adetsel olarak seçim öncesinde artarken de aslında bu mesaj çoktan verilmişti.

Sabah itibariyle bankalar arasında 1.5710 desteği (daha önce belirttiğimiz kritik destek) civarında görünen $/TL kuru 1.574 satışta görünüyor. 1.5710 ve 1.5670 bugün için önemli destekler. Orta vadeli aşağı trendimiz devam ediyor.

Bugün önereceğimiz strateji; 1.5740 ve üzerine satarak 1.5670- 1.57 bandında almak olabilir. TL vererek dolar almak isteyenler ise 1.57`nin altını bekleyebilirler.
 

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları