Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dikkat! Satış baskısı oluştu...

Bigpara Haber
 Bu sabah 1.6320-1.6350 bandında açılan $/TL kotasyonlarında spread (alım satım fiyatlar arasındaki farkın bir miktar daraldığını görüyoruz. Bir miktar satış baskısının oluştuğunu görüyoruz.

Portekiz CDS`lerinin 157 baz puan artarak yeni rekor kırması AB bölgesinde durumun ne kadar kötü olduğunu bize göstermektedir. Yunanistan`da Eylül ayında da borç yapılandırması ile ilgili yeni sıkıntılarla karşılaşılacağının konuşulması €/$ paritesinin yukarı yönde hareketini engellemektedir.

ABD`de ISM imalat dışı işletme aktivitesinin Ocak 2010`dan bu yana en düşük seviyesine düşmesi ABD`de de işlerin pek iyi olmadığını göstermektedir. Bu veriler TL`nin bu paralara karşı değer kaybetmesinin anlamsızlığını teyit etmektedir.$/TL de kritik seviyemiz 1.6420 ve bu seviyeden işlem görürse göstergeler tekrar uyumsuz olacak.

Bugün için önerimiz; 1.6370 ve üzerine satış, daha sonra 1.63 seviyelerinin altına da yerine koymak olabilir. 1.6420 seviyesini gördüğü takdirde pozisyonu maliyetine geri kapamak gerekmektedir.


Saygılarımla,

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları