Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Ciddi pozisyonlar alınmamalı

Suriye konusunda gelişmelere bağlı olarak ciddi oynaklıklar yaşanabileceğinden kaldıraçlı işlemlerde ciddi pozisyonlar almaktan kaçınmakta fayda var

Bigpara Haber

€/$ paritesi dün 1,3192 seviyesinden güne başlamış ve 1,3197 seviyesinden gelen satışlarla 1,3145 seviyesine kadar gevşemiştir.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışı 1,3159 seviyesinden yapan paritede orta vade aşağı sinyalleri hala devam etmektedir. Yaklaşık 5 iş günüdür satış eğilimini sürdürmüş olan paritede tepki alımlarının gelme ihtimali artmış durumdadır. Tepki alımlarının 1,3210 seviyesine kadar gelme ihtimali bulunurken 1,3130 seviyesi de alımların gelebileceği seviye olarak gözümüze çarpmaktadır.
ABD’nin Suriye’ye müdahalesi ile ilgili gelişmeleri bekleyen parite uzun vadede yatay seyirde dalgalanmaktadır.

Avro/TL paritesine baktığımızda; Dün orta vade aşağı sinyalleri gelmesine rağmen 2,6669 seviyesinden işleme başlayarak gelen alımlarla 2,7147 seviyesine kadar yükselmiş ve 2,7104 seviyelerinden kapanmıştır. Bu sabah Türkiye piyasaları henüz açılmadan Avro/TL’nin 2,7220 seviyesine yükselmesi ve daha sonra 2,6874 seviyelerine kadar gevşemesi dikkat çekicidir. Kısacası Türkiye piyasaları açılmadan yurt dışında Türkiye’de dün gördüğü en yüksek seviyenin üzerine çıkmıştır. Orta vade aşağı sinyalleri nedeniyle aşağı yönde hareket etme ihtimali daha fazladır.

USD/TL paritesi dün 2,0210 seviyesinden güne başlamış ve 2,0631 seviyesine kadar yükselmiştir. Günün en yüksek seviyelerine yakın kapanış yapan paritede orta vade yukarı sinyalleri halen devam etmektedir.  Bu sinyallerin sona ermesi için bugün 2,0120 seviyesinin altından işlem geçmesi gerekmektedir. Sabah itibariyle 2,0505 seviyelerinde işlem görmekte olan paritede sert hareketlerin devam etme ihtimali artmıştır. Bu nedenle ciddi pozisyon alınması risklidir. Dün işlem aralığının artması da dalgalanmanın artacağının ilk sinyalleridir.
S&P analistinin Hindistan için görünümün negatif olduğunu açıklaması

Hindistan Rupi’si gibi TL üzerinde de olumsuz etkileri olmuştur. Fonların aynı grupta sınıflandırdığı bu tür ülkelerle ilgili haberlerin TL üzerindeki dolaylı etkisini önümüzdeki günlerde görmeye devam edebiliriz.

Bunun yanında FED’in varlık azaltım programı ile ilgili bu ay gelebilecek veri veya spekülasyonlar tüm piyasalarda etkili olacaktır.

Önerimiz; Suriye konusunda gelişmelere bağlı olarak ciddi oynaklıklar yaşanabileceğinden kaldıraçlı işlemlerde ciddi pozisyonlar almaktan kaçınmakta fayda var.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları