Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu fırsatı kaçırmayın!

Bigpara Haber

 €/$ iki gün önceki seviyelerine geri döndü ve 1.4295 seviyelerinde. $/TL`nin iki gün önceki seviyesi 1.61 ancak bankalar arası piyasada kotasyonların 1.6250 civarında olduğunu görüyoruz.


1.6135’in üzerinde olmasının sonucu bazı pozisyonların kapatılması isteği burada stop emirlerin tetiklenmesine neden olma ihtimali yüksek. Son günlerde fazlalaşan oynaklık riski artarak devam edecek gibi görünüyor. Sert hareketlere hazırlıklı olmakta fayda var.

Bazı trend göstergeleri 7 işgünüdür yukarı sinyali vermeye devam ediyor. Bu nedenle stop emirlerinin harekete geçtiği bu günlerde dikkatli olmak gerekmektedir. VOB` da Haziran vadeli dolar kontratlarının süresi bitene kadar o piyasanın spekülatörleri de spot piyasadaki hareketlerle fazla ilgili olacaktır.

Bugün için önerimiz; stop emirlerle sert yukarı yapıldığı anlarda işlem hacmi azalır azalmaz (1.6250 seviyelerin üzerinden) satıcı olarak başlamak ve gevşemeleri fırsat olarak değerlendirmektir. Çünkü stop emirleri aşırı hareketliliğe yol açar ve piyasa daha sonra tersine hareketle durulur.

Not: Günlük pozisyonlar orta vadeli göstergelere göre taşınmadığı için mutlaka gün içinde kapatılmalıdır.


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları