Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Birkaç gün piyasanın oturması beklenmeli!

Bigpara Haber

Son birkaç gündür bir kısmı pariteden bir kısmı iç piyasa hareketlerinden kaynaklanan agresif sayılabilecek bir tırmanışla 1.5680`den 1.6190`a kadar çıkan $/TL paritesi bu sabahtan itibaren dün gördüğü maksimum seviyelerin altında ve dar marjda 1.6110-1.6150 aralığında sıkışmıştır.

Teknik olarak bollinger band göstergesinin üst bandına değmiş ve RSI göstergesinin 70 civarında olması nedeniyle sert yukarı hareketler pek olası görünmemektedir. Ancak trend göstergelerindeki uyumsuzlukların kalkması için birkaç gün piyasanın oturmasını beklemek daha yararlı olacaktır.

Bugün şuana kadar gerçekleşen işlemlerden gevşeme olasılığı daha yüksek görünmekle beraber bu hareketler euronun dolara karşı değer kazanmasından kaynaklandığını da unutmamak lazım. TL`nin değer kaybetmesini gerektirecek bir gelişme olmadığı gibi yeni bir değer kazanmasını sağlayacak gelişme de bulunmamaktadır. Haziran sonuna kadar Döviz VOB kontratları nedeniyle sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var.


Bugün için önerimiz; 1.6170 ve üzerine satış yazarak başlamak ve agresif çıkışın geri çekilmesini kar potansiyeli olarak değerlendirmek olabilir.

Saygılarımla,
Hikmet BAYDAR

Yazarın Diğer Yazıları