Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Alım ve satım yapmak için bu seviyeler beklenmeli!

Bigpara Haber
Dolar/TL piyasasındaki son yükselişlerin paritelerin dışında TL`ye bir miktar fazla değer kaybettirdiğini ve TCMB`nin bu konjonktürde hala döviz alımını çok ilginç bulduğumuzu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.

Dün sevinerek TCMB`nin döviz ihalesinde alım tutarını aşağı çektiğini gördük. Dolayısıyla piyasaya bu fiyatlarla dövizinizi almaya pek istekli değilim mesajı da verilmiş oldu. TCMB aslında kurun seviyesi ile ilgili piyasaya mesaj vermemeğe özen göstermekle beraber bu fiyatlardan alım miktarını aşağı çekmesi alımda isteksiz olduğunu da göstermektedir.

Yunanistan ile ilgili olumlu gelişmeler €/$ paritesini yukarı iterek Dolara değer kaybettirirken TL de aynı şekilde beklediğimiz gibi değer kazandı. Bu sabah 1.62`nin altında alış kotasyonları bizim dünkü yazımızda beklediğimiz seviyelerdi. €/$ hedef seviyemiz kısa vadede 1.46 olduğunu belirtmiştik ve 1.45lerin üzerini dün gördü.

Bu trendin daha da devam edeceğini düşündüğümüzden TL`de buna bağlı değer kazanmaya devam edebilir. Bu arada Haziran TL VOB kontratlarının süresi de yarın dolacak. Orada da son ayarlamalar yapılacağından VOB pozisyonların TL`ye baskısı yarından sonra azalacak diye düşünüyoruz. TL`nin orta vadeli sat sinyallerini tekrar verebilmesi için 1.6050`nin altında tutunması gerekiyor.

Bugün önerimiz; 1.63`ler seviyelerine yaklaştıkça satmak ve 1.61`ler seviyesine yaklaştıkça da satılanı yerine koymak olacaktır. Gün içerisinde yeni gelişmelerin piyasa hedeflerini değiştirebileceğini de unutmamalıyız.

Saygılarımla,

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları