Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Agresif oynaklıklara dikkat!

Bigpara’da haber olarak da yayınlandığı gibi TCMB kısa vadede 5.7 milyar USD tutarında döviz satacağını açıkladı

Bigpara Haber
Bigpara’da haber olarak da yayınlandığı gibi TCMB kısa vadede 5.7 milyar USD tutarında döviz satacağını açıkladı. Diğer yandan da karşılıklarla ilgili kurallarda değişiklik yaparak TL sıkılaştırmasına gitmeye çalışıyor. Bu açıklamalar piyasada dövize satış getirmiş görünüyor.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak gerek Sn. Zafer Çağlayan’ın, gerekse Sn. Muammer Güler’in gerçeklerin aydınlatılması nedeniyle istifa etmeleri oldukça önemli bir gelişmedir.

Soruşturmanın siyasi mecradan çıkmasını ve siyasi ortamdan soyutlanarak daha kolay aydınlatılmasını sağlayacağı gibi kurlara da TL’nin değerlenmesi yönünde etki yapabilir. Hükümetin yoluna yeni kabine ile devam etmesi bu tür sorunların Türkiye’nin önüne engel olarak çıkarılmasını engelleyecektir.

Yurt dışı tatil olduğu için artık hareketler çok derin piyasalarda olmayacaktır. Bu nedenle sürpriz, agresif oynaklıklarla karşılaşma riski artmıştır.

Bu gelişmelerden sonra; Dün 2.0976 seviyesinden güne başlayan ve 2.0764 seviyesine kadar düştükten sonra bu seviyelere yakın kapanan USD/TL paritesi bu sabah da düşüşünü sürdürerek 2.0621 seviyesine kadar gerilemiştir. Bu gün 2.0560 seviyesini görmesi orta vade aşağı sinyallerinin gelmesini sağlayacaktır.

Avro/TL paritesi Dün 2.8756 seviyesinden güne başladıktan sonra 2.8391 seviyesine kadar gevşedi. Bu sabah da 2.8237 seviyesine kadar gevşeyen parite 2.8236 seviyesinin altını görebilirse orta vade aşağı sinyalleri başlayacaktır.

Önerimiz; Aşırı oynak olma ihtimali yüksek olan uluslararası paritelerde küçük marjlara emir yazmamanızda fayda var.

Saygılarımızla,

Yazarın Diğer Yazıları