Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Kırılan bir destek, ya şimdi!

Gün içinde yine kabaca 71 bin 800 seviyesinin altında oluşan yükselişleri piyasa short fırsatı olarak değerlendirecektir

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
twitter.com/erguntekgul
erguntekgul@hotmail.com

Son dört gündür sat sinyaliyle yatırımcısına yaklaşık 2bin 500 puanlık bantta kazanç şansı sağlayan teknik sistemimde uzun vadeli mavi göstergemin piyasada direnç bölge olarak çalıştığını takip ettik ki kapanışımızda yine bu bölgenin altında oluşmuştur.

Gün içinde yine kabaca 71 bin 800 seviyesinin altında oluşan yükselişleri piyasa short fırsatı olarak değerlendirecektir.

Pivot bölge üzerinde ise yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünmekteyim.


Ana trend yorum

Haftaya eksi bir başlangıç yapan VOB30 kontratlarında kapanış HO`ların altında bağımsız bir şekilde olmuştur. Haftalık grafiklerde yaklaşık iki yıllıkta dahil olmak üzere önemli ortalama seviyelerini test eden endekste dün size ne kadar kritik bir bölgede olduğumuzu üç varsayımla anlatmaya çalışmıştım.

Sizlere uzun zamandır anlatmaya çalıştığım üç aylık yükseliş kanalı dünkü satışlarla birlikte aşağı yönlü kırılmış oldu. Burada altını çizdiğim şıklardan birini direk elemiş olduk. Yani destek kırıldı. Fakat şunu da yazdım. Kırılırsa 1- Satışlar sert gelir 2- Kırılır ve sonrasında tekrar kanal içerisine girer ve bu sadece bir ihlal olarak kalır. Şimdi önümüzdeki birkaç gün bunu görmek adına büyük önem taşıyor.

Yani trend aşağısında kaldığımız sürece endeks yeni bir dip arayışına girecek. Ya da hiçbir şey olmamış gibi bu bir tuzak olarak hafızlarda kalacak. Bakalım göreceğiz. Dün yazdığım ikinci desteğim 71 bin 200`ün çalışmasıyla bugün yine gözler burada olacak. Oda kırılırsa 70 bin 200 önemli. 71 bin 800 ve 72 bin 500 ise kritik dirençler olarak karşımızda duruyor.

VOB30`un İMKB`deki ışığınız olduğunu unutmayın… Tabi ki DOĞRU BİR TEKNİK ANALİZ`le…

Herkese güzel birgün dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları