Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste yeni hedef...

Son dört günde yatırımcısına kabaca 4 bin puanlık bantta kar sağlayan teknik sistemimde satışların alım fırsatı oluşturduğunu izledik

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Son dört günde yatırımcısına kabaca 4 bin puanlık bantta kar sağlayan teknik sistemimde satışların alım fırsatı oluşturduğunu izledik.

Genel görüntüde 74 bin 800 seviyesinin üzerinde düşüşlerin yeniden long yani alım yönlü pozisyon fırsatı yaratacağını düşündüğüm sistemimde pivot bölge altında pozisyon açılmamasını yeni sinyalin beklenmesini öneriyorum (Burada sizlerle paylaştığım sinyaller ana trend dışında kısa bantlarda al-sat sinyali üretmek içindir. Genel yorum için ana trend yorumuna bakmanız gerekmektedir).



Ana trend yorum

Geçen haftayı yaklaşık yüzde 5`lik bir yükselişle son 6 ayın zirvesinde tamamlayan VOB30 kontratlarında bir ay sonra yeniden 4 gün üst üste yükseliş yaşamış oldu.

Tüm majör indikatör ve hareketli ortalamaların al verdiği endekste uzun zamandır altını çizdiğim ikinci taban çalışmasının tamamlandığının teyidini ancak 75 bin 500 üzerindeki fiyatlamalardan anlamış olacağız.

Burada ısrarla altını çizdiğim ana düşüş trendimizin yüzde 38 ve yüzde 50 düzeltmeleri arasındaki taban çalışmasının bir buçuk aydır kusursuz çalıştığını söylemeliyim ki fibo50 düzeltmeye denk gelen seviyede tam bu fiyat bandını yani 75 bin 500 bölgesini göstermekte.

Buranın üzerindeki kapanışlar bizi önce boğa piyasasına geçiş seviyemiz olan 77 bin 500`e buradan da bir sonraki düzeltme 80 bin seviyesine götürecektir. Bir başka dikkat çekici nokta da haftalık grafiklerde oluşan bayrak formasyonudur ki Cuma günü bu bölgenin yukarı yönlü kırıldığını izlemiş olduk.

Piyasanın genel görüntüsü içerisinde geldiğimiz nokta bir miktarda olsa neden bu kadar ısrarla yükselişi savunduğumu teyit etmiş oldu sanırım. Sadece burada ki bakış açımı tamamıyla size aktarmak istiyorum. Yatırımcılarıma VOB’da pozisyon alırken iki şekilde önerim oluyor.
 
Bir gün içi bir ana trend olarak. Böyle bir ayrımı yapmamın nedeni VOB’da asıl işlemlerin büyük resmi görerek kısa vadeli bantlarda yapılmasıdır. Daha doğrusu yapılması gerektiğidir. Klasik borsa mantığıyla VOB’da trade yapmak size birçok soru işaretiyle dönüş yapabilir! Neyse haftanın başında kısacık bu konuya değinmek istemiştim. Dahası tabi ki var ama ilerleyen günlerde!

Geri dönersem, 75 bin 500 altındaki fiyatlamalarda ise 74 bin 200 ve 73 bin 500 önemli destek noktaları olmaya devam edecektir.

VOB30’un İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın…

Güzel bir hafta dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları