Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste tuzak mı, devam mı?!!

Son beş günde al sinyali vererek yatırımcısına yaklaşık 4 bin 500 puanlık bantta kar fırsatı sağladı

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Son beş günde al sinyali vererek yatırımcısına yaklaşık 4 bin 500 puanlık bantta kar fırsatı sağlayan teknik sistemimde destek bölgem üzerinde satışların alımlarla karşılandığını izledik.

Gün içinde yine 75 bin 500 bölgesi üzerinde satışların long yani alım yönlü pozisyon fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünmekle birlikte pivot bölge altında yeni pozisyon açılmamasını öneriyorum.



Ana Trend yorum

Dört günlük artı kapanıştan sonra dünü başladığı gibi primsiz kapatan VOB30 kontratlarında hareketli ortalamalardan bağımsız satışların alımlarla karşılandığı bir piyasa izledik. Genel itibariyle uzun zamandır hedef bölge ve hemen sonrasında da önemli bir direnç olarak altını çizdiğim 75 bin 500 seviyesinin kırılmasıyla alımların hızlandığını gözlemledik.

Bu seviyenin üzerinde kapanış yapmayı da başaran endekste bugün ve yarın oluşacak fiyatlamalar büyük önem taşımaktadır. Zira burada altını çizmek istediğim konu düzeltme direncini kırarak ikinci taban çalışmasını tamamlamış bir endeksten söz edebilmem için bu durumun ortalamalar bazında da direnç üstü fiyatlama göstermesi lazım.

Aksi takdirde teknikte tuzak dediğimiz durum meydan gelecektir ki bu bizi yeniden eski bandımız içerisine getirir. Bu önemli bilgiden sonra 75 bin 500 bölgesi üzerinde ki bir endekste 77 bin 500 boğa piyasasına geçiş bölgesi olan ana düşüş trendi direnç olarak takip edilmekle birlikte geri çekilmelerde 74 bin 800 ve 74 bin 200 destek noktaları olacaktır.
Bugün iletişim ağında yaşanan ciddi bir problem nedeniyle fazla detaylara giremiyorum ama zaten bugün tüm dikkatinizle yukarıda altını çizdiğim konuyu takip etmenizi öneririm.

VOB30`un İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın...

Güzel birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları