Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Bu destek çok önemli!

Beş günlük eksi kapanışın ardından dün seans içi gelen alımlarla Vob30 kontratları 5 G HO seviyesinde artı bir kapanış yapmıştır

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Son altı günde sat sinyali vererek yatırımcısına yaklaşık 4bin 300 puanlık bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşerek sinyalim kısa bantta al sinyaline dönmüştür.

Gün içinde kabaca 72 bin 800 üzerindeki satışlarda piyasada long pozisyon taşınacağını düşünmekle birlikte pivot bölge altında yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünmekteyim.



Ana trend yorum

Beş günlük eksi kapanışın ardından dün seans içi gelen alımlarla Vob30 kontratları 5 G HO seviyesinde artı bir kapanış yapmıştır. Haftalıklarda eksi seyrini sürdüren endekste dikkat çekici nokta tepkinin geldiği destek seviyesi olmuştur.

Dünkü yazımda bildirdiğim 71 bin 800 ilk destek bölgesinden gelen alımlarla büyük resimdeki olumlu seyir devam etmiştir. Bu tezi destekleyen en iyi göstergede Şubat başında test ettiğimiz 69 bin bandından gelen trend desteğinin yukarıda sözünü ettiğim 71 bin 800 bölgesinden geçmesi olmuştur. Ana trend grafiğimde de açıkça göreceğiniz üzere yükselen bir dip formasyonu görüntüsü oluşmaktadır ki bu endekste yükselen tepeler formasyonunu da beraberinde getirmektedir.

Yani sözün özü olarak gördüğünüz gibi endekste yine optimum düzeylerde teknik analiz çalışmış oldu. Burada ki hassas nokta zaten endeksin düşmesi ya da yükselmesi değil önemli olan
doğru teknik analiz yapılmış grafiklerle çalışmak. Böylelikle piyasada ne zaman bulunmanız gerektiğini daha iyi bilirsiniz.

Zaten önemli olanda bu değil mi! Son bir haftadır bu konunun altını fazlasıyla çizip kafanızı ağrıttığımın farkındayım ama o kadar çok mail alıyorum ki bu konuyla ilgili doğal olarak sürekli bir hatırlatma gereği duyuyorum.

Çünkü unutmayın yanlış analizler sizi dönüşü olmayan durumlara götürebilir. Bu duruma yeni bir ışık tutmayı kesinlikle görevim haline getirmiş durumdayım. Dönersem, 74 bin 200 ve 74 bin 800 direnç seviyelerinin izleneceği endekste 73 bin 200 ve 72 bin 500 destek seviyelerini oluşturmaktadır.

VOB30’un İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın. Tabi DOĞRU BİR TEKNİK ANALİZ ’ide!

Güzel birgün dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları