Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yurtdışına rağmen güçlü görüntü

ABD’de saat 16:00’da açıklanacak olan Şubat ayı yeni konut satış verileri olacak

Bigpara Haber

Dün piyasalarda yaşanan geri çekilmeye karşılık bugün pek çok haberin sindirilmiş olduğunu tahmin ederek İMKB-100 endeksi ile Avrupa borsalarının güne yatayda başlamasını bekliyoruz.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

Bu dengeli açılışın ardından ilerleyen saatlerde takip edilmesi gereken gelişmeler ise, tahvil faizlerinin seyri, euro/dolar paritesi ile ABD’de saat 16:00’da açıklanacak olan Şubat ayı yeni konut satış verileri olacaktır.

Borsalar kapandıktan sonra FED Başkanı Bernanke, Atlanta FED Başkanı Lockhart ve St. Louis FED Başkanı Bullard’ın yapacakları konuşmalar ise ABD borsaları üzerinde etkili olacak ve bu durum da Avrupa borsalarında ancak Pazartesi günü fiyatlandırılacaktır. Tüm bu haber akışı çerçevesinde yeni konut satışlarına ilişkin tahminlerin pozitif yönlü olmasını da göz önünde bulundurarak İMKB’nin günü artıda tamamlaması mevcut görüntü içerisinde muhtemel görünüyor. Yurtdışı borsalarda dünkü yoğun satış baskısına karşılık İMKB’nin bu olumsuz havaya direnerek pozitif yönde ayrışması ve 61.500 seviyesinin üzerinde kalması esasen olumlu bir gelişme olarak görülmelidir. Bu kapsamda, gösterge endeks bugünü de 61.500’ün üzerinde kalarak tamamlarsa mevcut pozisyonlarda değişiklik yapmaya gerek olmayacaktır.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

ECILC, THYAO, KILER, TRCAS, GUBRF

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:

DENTA, GLBMD

Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (İspanya) Şubat ayı ÜFE açıklanacak
11:00 – (İtalya) Ocak ayı perakende satışlar açıklanacak
16:00 – (ABD) Şubat ayı yeni konut satış verileri açıklanacak (Beklenti: 325.000)
xx:xx – (Türkiye) DENIZ`in Genel Kurul Toplantısı yapılacak

Yazarın Diğer Yazıları