Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yunanistan’ın ardından şimdi de İspanya…

Gelen negatif haber akışı borsalardaki değer kayıplarının sürmesine neden oldu

Bigpara Haber

Avrupa’da artan siyasi risklerin üzerine dün de bir süredir işaretlerini veren İspanyol bankalarının durumu eklendi ve gelen negatif haber akışı borsalardaki değer kayıplarının sürmesine neden oldu.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Bugün sabah İspanya’nın, ülkenin en büyük 4. bankasını kısmen kamulaştırdığını duyurması, Çin’de dış ticaret verilerinin beklentileri karşılamaması borsalarda karışık seyirlere neden olacak gibi görünüyor. Yunanistan’daki seçimlerde %16,7 oy oranıyla ikinci sırada yer alan Syriza’nın hükümet kurma girişimlerinde başarısız olması ve bu yetkiyi bugün PASOK’a devredecek olması ülkedeki siyasi belirsizliği devam ettirirken, genel görüntünün hiçbir partinin hükümet kurmakta başarılı olamayacağı yönünde olması Yunanistan riskinin hafızalardan çıkmamasına neden oluyor.

İspanya’da ise, son gelişmelerin getirdiği tedirginliğin birkaç gün daha sürmesi muhtemel görünürken, bu durum borsaların yükselme isteğine ket vuracaktır.
 
Bu nedenle, bana göre gelinen aşamada 1 ileri, 2 geri hareketine yönelik pozisyon alınmalı ve ortalama yapmak için yeni hisse pozisyonu açılmamalı (en azından ana destek seviyelerinden tepki geldiği görünene kadar).

Bugüne 58.200 puan civarından başlangıç yapmasını beklediğim İMKB-100 endeksi gün sonunda 58.000 seviyesinin üzerinde kalamazsa, hisse azaltımına devam etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
AKSEN, VESBE, TTRAK, EGEEN

Seans sonrasında 2012/03 bilançosunu açıklayan şirketler:
VKGYO

Bugünkü Genel Kurullar:
ARFYO, AYCES, BRYAT, GLBMD, GLYHO, PEGYO

Günlük piyasa takvimi:
09:45 – (Fransa) Mart ayı sanayi üretimi açıklanacak
11:30 – (İngiltere) Mart ayı sanayi üretimi açıklanacak
14:00 – (İngiltere) İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak (Beklenti: 0,50%)
15:30 – (ABD) Mart ayı dış ticaret dengesi açıklanacak (Beklenti: -49,5 milyar $)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 366.000)

Yazarın Diğer Yazıları