Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yükselişin sonuna mı geliniyor?…

Bigpara Haber

Son iki gündür İMKB’nin yurtdışından pozitif ayrışmasını gerektirecek herhangi yeni bir gelişme bulunmamasının yanı sıra yaşanan sözde bu çıkışta yabancı payının hiç yerinden kımıldamaması dikkat edilmesi gereken bir nokta olarak görülmelidir.

Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü

FED Başkanı Bernanke’nin ekonomiye ilişkin temkinli iyimser açıklamalarına karşılık yeni bir parasal genişleme sinyali vermemesinin ardından bu tavrını önümüzdeki günlerde de sürdürürse, bu durumun başta emtialar ve gelişmekte olan ülke borsalarında değer kayıplarına yol açması yüksek bir ihtimal olacaktır.

Bunun bir göstergesi olan altında dün akşam yaşanan %5’lik düşüş sadece bir günlük geri çekilme olarak değerlendirilmemelidir. Şayet ABD’de makro veriler iyi gelmeye devam ederse FED’in paras

al gevşeme adımına çok fazla yanaşacağını düşünmüyorum. Bu ise, yıl başından bu yana borsalardaki yükselişin temel nedeni olan likidite artışı yaşanacağı ve bunun riskli yatırımlara kayacağı tezini çürütmüş olacak ve borsalara satış getirebilecektir.

Bu çerçevede, yeni pozisyon açmayı düşünürken bu durumu da değerlendirme kriterleri arasına almakta yarar var. Güne 60.500 civarından eksi bir başlangıç yapacağını tahmin ettiğim İMKB-100 endeksinde gün içi zarar kes olarak 60.100 seviyesi değerlendirilmelidir.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:

TRKCM, GOODY, ENKAI, SISE, FROTO

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

TAVHL (Beklenen etki: Nötr): Vinci Concessions Başkanı Burgard, TAV`ın hisse satışında hızlı davranacağız. 6 milyar Euro kaynağımız var. Otopark ve otoyol özelleştirmeleriyle ilgileniyoruz dedi. (Hürriyet)
TCELL (Beklenen etki: Nötr): Konuya yakın kaynakların Bloomberg News`a verdiği bilgiye göre, 1,4 milyar $ değer biçilen Bulgar telekomünikasyon şirketi Vivacom AD`ye Turkcell Iletişim teklif verebilir.
TRCAS (Beklenen etki: Sınırlı olumlu): Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, 2012 yılının ikinci yarısında elektrik üretimine de başlamayı hedeflediklerini belirtti. (Foreks)

Günlük piyasa takvimi:

11:00 – (Türkiye) TİM Şubat ayı ihracat verilerini açıklayacak
12:00 – (Türkiye) İTO İstanbul`da Şubat ayında gerçekleşen enflasyon verilerini açıklayacak
15:00 – (Euro Bölgesi) AB liderler zirvesi yapılacak
15:30 – (ABD) Ocak ayı kişisel gelirler, harcamalar ve çekirdek PCE açıklanacak (Beklenti: Gelirler 0,5%, Harcamalar 0,4%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 355.000)
17:00 – (ABD) Ocak ayı inşaat harcamaları açıklanacak (Beklenti: 1,0%)
17:00 – (ABD) Şubat ayı ISM imalat endeksi açıklanacak (Beklenti: 54,6)
17:00 – (ABD) FED Başkanı Bernanke konuşacak

Yazarın Diğer Yazıları