Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yükseliş güçleniyor, hisse azaltımı için seviye...

Yükseliş güçleniyor, hisse azaltımı için seviye...

Bigpara Haber

Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, borsalara yön verecek gelişmelerin İspanya ve Fransa’nın öğlen yapacakları tahvil ihaleleri, 14:00’den sonra ABD’de yayınlanacak bilançolar (Bank of America, Morgan Stanley, American Express) ile makro veriler doğrultusunda olacağını görmekteyiz.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Yönetmeni

Bu kapsamda, sorunsuz atlatılacağını düşündüğümüz tahvil ihalelerine karşılık seans öncesinde yayınlanacak olan Bank of America ve Morgan Stanley’in bilançolarının nasıl geleceği ve günün ikinci yarısında açıklanacak olan TÜFE, işsizlik maaş başvuruları, Phily FED endeksi verileri yıl başından bu yana %6’ya ulaşan yükselişte kar satışı bahanesinde önemli olacaktır.

İMKB-100 endeksinin dün 52.900 desteğini test ederek yükselişini sürdürmesi öngörülerimiz doğrultusunda yaşanan bir gelişme oldu ve yükselişin güç toplamasında da önemli idi. Yabancı payındaki artışın yanı sıra önceki gün 10 ve 20 günlük ortalamaların yükselişte kesişmesinin ardından dün de 5 ve 50 günlük ortalamaların benzer bir görüntü oluşturması, gösterge endeksteki çıkışının tepki alımlarından kısa vadeli yükselişe döndüğünü gösteriyor ve buna bağlı olarak da yükselişin 54.700 seviyesindeki 100 günlük ortalamadan kar satışı yaşaması muhtemel olabilir. Gelinen aşamada önerim, mevcut pozisyonların 54.700 seviyesinden bir miktar (%25 kadar) azaltılması yönündedir. Şayet gün içinde 54.700 seviyesi güçlü şekilde geçilmek istenirse yapılan hisse azatlımı yerine konulmalı ve 54.700’ün üzerinde kalınıp kalınmadığı izlenmelidir.

Güne 54.575 puan civarından başlayacağını tahmin ettiğim İMKB’de gün içi destek olarak 54.000 seviyesi takip edilmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:
ECZYT, TKFEN, AKGRT, PETKM, AKFEN, ENKAI

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
GSRAY (Olası etki: Nötr): Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince, Galatasaray Spor Kulübü hakkında ``teşvik primi`` iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili ``görevsizlik`` kararı verildi. (AA)
ALCAR - TUDDF (Olası etki: Negatif): Gümrük Müsteşarlığı`nın `klima` sektörünü mercek altına aldığı soruşturmada 9 ünlü firmanın `menşei` hilesiyle daha az vergi ödeyerek devleti 300 milyon lira zarara uğrattığı iddia edildi. Şüpheliler arasında Alarko Holding YK Başkanı, Airfel YK Başkanı, Baymak A.Ş. YK Başkanı, Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü, Teknosa A.Ş. Genel Müdürü, Contek A.Ş. YK Başkanı, Kervancı Klima yetkilisi, Samaş Elektronik ortağı ve Rubenis Klima yetkilileri yer alıyor. (Akşam)

Günlük piyasa takvimi:
15:30 – (ABD) Aralık ayı TÜFE açıklanacak (Beklenti: TÜFE 0,1%, çekirdek TÜFE 0,1%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 383.000)
15:30 – (ABD) Aralık ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri açıklanacak (Beklenti: Başlangıçlar 678.000, İzinler 680.000)
17:00 – (ABD) Ocak ayı Philadelphia FED endeksi açıklanacak (Beklenti: 10,0)
xx:xx – (ABD) Bank of America (0,19 $), Morgan Stanley (0,30 $), American Express’in (0,96 $) bilançoları açıklanacak
xx:xx - İspanya ve Fransa toplam 14 milyar Euro tutarında tahvil ihaleleri yapacak

Yazarın Diğer Yazıları