Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yılın son gününde beklenti: Artı kapanış

Yılın son gününde beklenti: Artı kapanış

Bigpara Haber

2012 yılının tüm yatırımcılara sağlık, mutluluk ve kazanç dolu bir yıl olması dileğiyle…


IMKB-100 endeksinin dün zarar kes seviyesine kadar gevşemesinin ardından gelen alımlar gün içi kritik bir seviyeden dönülmesine ve yine önemli bir seviye olan 5-10 günlük hareketli ortalamalara kadar yükselişle kapanış yapılmasına yol açtı.

Bu durum, bir nevi bugünkü açılış açısından da olumlu olurken, borsaların yılın son gününü daha yüksekten kapatma isteğinin IMKB’ye bugün de alım getireceğini tahmin ediyorum.

Bugün yurtdışında önemli bir makro ekonomik veri akışı veya gelişmenin bulunmaması, yurtiçinde ise dış ticaret dengesi ile iç borçlanma stratejisinin açıklanacak oluşu, gözlerin daha ziyade yurtiçine odaklanılmasına yol açacaktır.

IMKB’nin yurtiçindeki bu verilerden ziyade 2011’in son gününü yükselişle sonlandırma isteği ve şirketlerin dönem kapatma operasyonlarından etkileneceğini düşünüyor olmam gün sonunun 52.000 seviyesinin üzerinden olacağını tahmin etmeme sebep oluyor.

Buna çerçevede, 2012’ye pozisyon azaltarak veya sıfırlayarak girmek isteyebilecek yatırımcılardan gelebilecek olası satışlar, IMKB’de 51.700’ün altına sarkma yaratmazsa gün içi pozisyonlar korunmalıdır.

Güne 52.200 civarından %0,28 yükselişle başlamasını beklediğim IMKB’de gün içi zarar kes seviyesi olarak 51.700 izlenmelidir.

Teknik açıdan bugün için olumlu görünen hisseler:

BIZIM, TRCAS, ENKAI, AKBNK, TUPRS, SNGYO

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:

ISCTR (Olası etki: Nötr): Yönetim Kurulu, Mısır`da hali hazırda temsilcilik düzeyinde bulunan bankacılık faaliyetlerinin genişletilmesi konusunda Genel Müdürlüğü yetkili kıldı. (KAP)





Günlük piyasa takvimi:
10:00 – (Türkiye) Kasım ayı dış ticaret dengesi açıklanacak
17:00 – (Türkiye) Hazine Ocak ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak
17:30 – (Türkiye) 3.çeyrek toplam dış borç stoku açıklanacak

Yazarın Diğer Yazıları