Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yeni alım ve maliyet azaltma için…

Bugünkü destek 54.000 seviyesinde olup, bu seviyeden önce hisse alımını tavsiye etmiyorum

Bigpara Haber

Derinleşen Avrupa borç krizinin global büyümeye yönelik endişeleri artırması, yayınlanan makro ekonomik verilerin bu minvalde her geçen gün daha da zayıflama belirtileri göstermesi borsalarda satış baskısının devam etmesine neden oluyor.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Her ne kadar dünü yurtdışı borsalar artıda tamamlamış olsa da henüz bilemediğimiz sebeplere bağlı olarak (belki Akbank’taki hisse satışının kullanılmak istenmesi, belki gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı) İMKB yine negatif ayrışmasını sürdürdü ve günü 55.000’in de altına inerek tamamladı.

Teknik açıdan baktığımızda bu geri çekilmenin 53.500 – 54.000 seviyelerinde durması veya tepki vermesi gerekiyor ama bunun olup olamayacağını önümüzdeki haftalarda Avrupa borç krizinin gidişatı belirleyecektir. Şahsi kanaatim Haziran ayında yapılacak AB liderler zirvesi öncesinde piyasa oyuncuları ortak tahvil çıkarılması veya başka şeyleri bahane ederek kısa süreli pozitif hava yaratarak borsalarda kısa süreli yükselişler yaşanmasını sağlayacaktır. Bu düşüncem çerçevesinde yatırımcılara tavsiyem, 53.500 – 54.000 seviyelerine yaklaşıldıkça fazla risk almadan yeni hisse pozisyonu açmaları, maliyetleri düşürerek olası tepki yükselişlerinden kar elde etmeye çalışmaları olacaktır. Bugünün piyasa gündeminde sadece seans sonuna doğru ABD’de yayınlanacak tüketici güveninin olması, bu veriye yönelik beklentimin negatif olması ve hafta sonu riskinin alınmaması gerektiği düşüncem çerçevesinde güne ekside başlayacak İMKB’de en azından bugün yeni pozisyon açılmamasını öneriyorum. Bugünkü destek 54.000 seviyesinde olup, bu seviyeden önce hisse alımını tavsiye etmiyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
ECZYT, TRGYO, AKSA, TCELL

Bugünkü Temettü Ödemeleri:
ALKA (%14,5), BIMAS (%110,5), CCOLA (%20,1), NETAS (%496,0), PETUN (%26,4), PNSUT (%61,6)

Bugünkü Genel Kurullar:
DOGUB, METUR, OSMEN, SARKY, TTKOM

Günlük piyasa takvimi:
09:00 – (Almanya) Gfk Tüketici Güveni Endeksi açıklanacak
11:00 – (Euro Bölgesi) Nisan ayı CB öncü göstergeler endeksi açıklanacak
16:55 – (ABD) Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanacak (Beklenti: 77,8)

Yazarın Diğer Yazıları