Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yatırımcılar bugün bu bandı takip etsin!

Bigpara Haber

Yarınki toplantı öncesinde pozitif beklenti oluşturuldu...


Japonya’nın kredi notunun Moody’s tarafından düşürülmesine karşılık ABD’de açıklanan dayanıklı mal siparişleri verisinin (%4.0, çekirdek %0.7) tahminlerden hayli iyi gelmesinin yanı sıra FED Başkanı Bernanke’nin Jackson Hole toplantılarında yarın yapacağı açıklamalara yönelik oluşturulan pozitif beklentiler ve Bank of America’nın ek sermayeye ihtiyaç duymayabileceği haberleri dün global borsa endeksleri üzerinde alıcılı seyirlerin izlenmesine neden oldu.

FED Başkanının yarınki konuşmasına kadar yükselişe devam…
ABD’nin Wyoming eyaletinde yapılmakta olan Merkez Bankalarının yıllık toplantılarında FED Başkanı Bernanke yarın konuşacak. Piyasa katılımcıları Bernanke’nin ekonomiyi desteklemek için yeni bir şeyler söylemesini bekliyor ama bize göre Bernanke’nin yapacağı açıklamalarla piyasaları coşturması içinde bulunulan durum itibarıyla pek mümkün görünmüyor. Bu tahminimize karşılık, bu yönde yaratılan beklentiler yarınki konuşmaya kadar borsalara destek verecektir. Bu nedenle, yarınki konuşmaya kadar mevcut hisse pozisyonlarının korunmasını, konuşma öncesinde ise hisse satışı yapılmasının uygun olacağı görüşündeyiz.

Bugünün piyasa gündeminde önemli bir haber akışının bulunmaması nedeniyle, dünden gelen olumlu havanın IMKB’yi desteklemeye devam edeceğini, IMKB-100 endeksinin güne 53.200 direncinin üzerinde başlayacağını ve günü bu seviyenin üzerinde tamamlayacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda, gün içi işlem yapan yatırımcıların bugün 53.000 – 53.800 bandını takip etmesini öneriyoruz.

Bugünün piyasa takvimi

09:00 – (Almanya) GFK Tüketici Güven Endeksi açıklanacak
14:30 – (Türkiye) TCMB Ağustos ayı Reel Kesim Güven Endeksini açıklayacak
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 405.000, Önceki: 408.000)

Hacim artışıyla yükselen hisselerden dikkatimizi çekenler

ANELE, ANHYT, SISE, EGSER, SAHOL, ISCTR, EKGYO

Haber kaynaklı yükseliş olabilecek hisse

TSPOR

Dün bilançosunu açıklayan şirketler

AKSEN, BRKO, DOAS, DYHOL, EGYO, KLMSN, NUHCM, TRGYO

Yazarın Diğer Yazıları