Adem ÖZEN Karadeniz Holding Baş Ekonomisti Tüm yazıları

Yarına yönelik pozisyon açılabilir…

Hafta sonuna bu haberin olumlu taraflarının satın alınmaya çalışılarak girilebileceği gösteriyor

Bigpara Haber

Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının yarın yapacakları toplantıda borç krizini kontrol altında tutmak için EFSF + ESM’nin bir yıllığına 940 milyar Euro’ya çıkarabileceklerine ilişkin bir plan üzerinde çalışıldığının basına yansıması, hafta sonuna bu haberin olumlu taraflarının satın alınmaya çalışılarak girilebileceği gösteriyor.



Adem ÖZEN / Eti Yatırım
Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü


Her ne kadar global borsa endekslerinin bugüne de negatif tarafta başlayacağını düşünüyor olsam da, bu beklentim kapsamında günün ikinci yarısında yarına yönelik ufak çaplı pozisyon açarak girilmesinin de uygun olabileceğini öngörüyorum.

Bu kapsamda, gün içerisinde 61.400-500 civarından yarın için yeni pozisyon açılabilir ama şayet satışlar yoğunlaşırsa bu durumda 61.000 zarar kes seviyesi olarak değerlendirilmelidir. Özellikle günün yönünü belirleyecek gelişme ikinci seansta yayınlanacak olan ABD büyüme ve işsizlik maaş başvuruları dataları olacaktır. Verilere ilişkin beklentiler yatayda olup, kötü gelmesi halinde kısa vadeli satış baskısı artarak 61.400’ün altına sarkma ihtimali artabilir ama şu an böyle bir beklentim bulunmayıp 61.000 – 61.500 arasından günlük pozisyon açılabileceğini düşünüyorum.

Bugün için olumlu gördüğüm hisseler:
ISGYO, ANSGR, VAKFN

Seans sonrası açıklanan 2011/12 dönemi bilançoları:
CCOLA

Seans sonrası gelen haberlerin etkileyebileceği hisseler:
TCELL (Beklenen etki: Nötr): Şirket, Güney Afrika menşeli MTN isimli telekom operatörüne 2004 yılında İran’da yapılan GSM ihalesi kapsamında ABD’de dava açtı. (KAP)

Günlük piyasa takvimi:
15:30 – (ABD) 4.çeyrek GSYH (final) açıklanacak (Beklenti: 3,0%)
15:30 – (ABD) Haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak (Beklenti: 350.000)
xx:xx – (Türkiye) ADANA, AGYO, ALBRK, ANHYT, ANSGR, ARCLK, FINBN, ISFIN, MAALT, TCRYO, VAKFN`ın Genel Kurul Toplantısı yapılacak
xx:xx – (Türkiye) ISGYO (%5,0) temettü ödemesi yapacak

Yazarın Diğer Yazıları